реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Патріарх нагородив газету "Сіверщина" орденом

Указом Патріарха Київського і всієї Руси -України Філарета газету "Сіверщина" з нагоди 20- ліття нагороджено орденом святого рівноапостольного князя Володимира II ступеня.

Високу нагороду вручив сьогодні на різдвяному вечорі "Сіверщини" в музеї Михайла Коцюбинського секретар Чернігівського єпархіального управління о. Роман Кіник. Він наголосив, що вже цілі покоління українців Чернігово- Сіверщини виросли разом з газетою "Сіверщина", яка послідовно відстоює українські ідеали, стоїть на сторожі української мови, підтримує українську Церкву.

У слові відповіді головний редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний зауважив, що така висока патріарша нагорода є нагородою не тільки редакційного колективу, але й усіх авторів газети, передплатників, які й тримають газету. Адже "Сіверщина" не фінансується ні партіями, ні олігархами, ні владою, а живе тільки з потреби самих патріотичних українців.



Теги:Василь Чепурний, патріарх Філарет, Сіверщина, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
ВІд імені широкого кола шанувальників гарного українського тижневика на Новгород-Сіверщині щиро вітаю колектив національно-свідомих людей з високою нагородою! Знаю,що це не просто данина моді чи традиційне відзначення, як практикувалося за часів совдепії. Це, перш за все, повага Української Церкви та її великого очільника-Його Святості Патріарха Філарета. Тож колектив часопису "Сіверщина" має пишатися таким визнанням ВПЕРШЕ на Черніговщині, а так і надалі зі ще більшим натхненням та силою духу продовжувати розпочату 20 років тому велику справу підняття з забуття, укріплення, захисту та ширення серед україно-свідомого товариства вічну та незламну ідею перемоги українського в Україні! Будьмо, шановні колеги!Слава Вам і Слава Україні!Слава нашому Патріархові Філарету!
avatar
2
А чому лише "серед україно-свідомого товариства"?
А хто буде працювати серед україно-несвідомого товариства та нацменшин?
Звуження сфери діяльності до перемоги ідеї не приведе.
avatar
3
Згоден, пане angor, видання має розширяти свій обрій якраз на просторі тієї частини суспільства, яка, на жаль, поки що з певних причин залишається не задіяною у тому процесі, про який, здається, думаєте і ви. То було б дуже добре. А так наразі маємо, як от у Новгород-Сіверському районі, під 30% громадян на виборах голосуючих за комуністів!? Так що поки лише сподівання та невтомна праця, яка може дати результат для тієї ж газети, а можливо....У всякому разі дякую за сприйняття позиції.
avatar
4
Свідомість-свідомістю, але тему пристосуванства та продажності ніхто не відміняв. І скільки предплачують цю газету в обл. центрі, 300-400?
avatar