реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет у Донецьку розповів про провал "русского міра" (оновлено)

На батьківщину, в Донецьку область, приїхав Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет.

Під час свого візиту Патріарх Філарет звершив чин освячення храму побудованого на честь святого праведного Філарета Милостивого та нового приміщення Донецького єпархіального управління. А після цього відслужив у ньому Божественну літургію.

Його Святості співслужили: митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, єпископ Харківський і Богодухівський Лаврентій, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Слов’янський Всеволод та сонм єпархіального духовенства.

На завершення літургії Святійший Патріарх звернувся до присутніх зі словами настанови та прийняв вітання від своїх земляків з усієї Донеччини, а хор та духовенство багаторазово співали «Многії літа» Святійшому Владиці.

Варто відзначити що храм і єпархіальне управління в м. Донецьку було збудоване старанням та коштами Київської Патріархії за період 2011-12 рр.

Патріарх Філарет зазначив, що об'єднання УПЦ КП та УПЦ МП однозначно відбудеться, а ідея "русского мира", яку пропагує Патріарх РПЦ Кіріл, провальна.

Візит обійшовся без ексцесів -- цього разу фанати московської патріархії, певно, не отримали команди нападати на українського Патріарха, як це було під час останнього його візиту у Маріуполь, коли Патріарху навіть зламали хреста на митрі...

На Донеччині -- 60 парафій Київського патріархату, яких очолює архієпископ Донецький Сергій. У рідному селі Патріарха Благодатному також діє парафія УПЦ Київського патріархату.
Наступного дня, 11 червня, Патріарх Філарет прибув у місто Луганськ, де відвідав будівництво кафедрального собору та єпархіального управління
.



Теги:патріарх Філарет, Донецьк, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar