реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет та Катерина Ющенко привітали юних батурян

У Батурині відкрито православний дитячо-юнацький центр творчості при Свято-Покровському храмі. Чин освячення звершив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.

Його преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Роман Кривко та викладач Богословського відділення Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича протоієрей Миколай Лагодич.

В урочистому заході брали участь голова Бахмацької райдержадміністрації Ольга Допа, заступник голови районної ради Володимир Сорока, Батуринський міський голова Анатолій Бороденко, благодійники, представники творчої інтелігенції, громадськість, парафіяни, учні Батуринської школи.

Вітаючи з цією подією, владика Іларіон зазначив, що ця дитяча православна школа буде давати знання про віру, історію свого народу, а також розвивати творчі здібності юних.

Єпископ Іларіон передав вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та відзначив церковними нагородами за відродження духовності: благодійницю храму Наталію Яресько та всіх, хто долучився до цієї благої справи.

Зі святковою подією учасників заходу щиросердно привітали голова райдержадміністрації Ольга Допа, вона також передала книги для центру; заступник голови районної ради Володимир Сорока, Батуринський міський голова Анатолій Бороденко, керівник громадської приймальні народного депутата, голови фракції у Верховній Раді "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова Валентина Полянська, яка вручила книги та матеріальну допомогу

Від себе особисто та парафіян із Чикаго теплими словами привітала зібрання Наталія Яресько, подарувавши від своєї родини для дитячого центру книги і речі для художньої творчості, а також передала від Катерини Ющенко – книги, іграшки і велику вишиту ікону, від Тересії Яценюк – книги. А потім чудове театралізоване дійство подарували учні Батуринської школи.

І відчулась єдність поколінь, і щемно обізвалась у серці гордість за молоду генерацію, яка росте багатими духовно патріотами, що пам'ятають історію свого народу. Відкритий же центр творчості стане справжнім культурним осередком для дітей.

Світлана Жованник, "Голос Присеймів'я"




Теги:патріарх Філарет, Київський патріархат, Батурин, Катерина Ющенко, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar