реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Партія влади програє. Але й проукраїнські сили ще не виграють

Результати екзит-полу на 87 виборчому окрузі свідчать, що позиція щодо об’єднання демократичних сил і зняття кандидатки «Європейської Солідарності» на користь Руслана Кошулинського були правильним кроком. Наша партія ще раз зарекомендувала себе як відповідальна політична сила, яка здатна свій вузькопартійний інтерес підпорядковувати загальній меті опозиційних проукраїнських сил.

Шкода, що інші опозиційні партії, на відміну від «ЄС», не спромоглися публічно підтримати Руслана Кошулинського, і це мовчання вартувало тих кількох відсотків, які б точно спрацювали на перемогу єдиного опозиційного кандидата.

Довибори до парламенту зафіксували розчарування виборців у партії влади, адже кандидату від «Слуги народу» не допомогла особиста підтримка Зеленського, який за день до виборів працював його ВІП-агітатором і в прямому ефірі обговорював з кандидатом вакцинування на Івано-Франківщині, яка опинилася в червоній зоні через безвідповідальність власників «Буковелю».

«ЄС» закликає усіх учасників виборчого процесу у фінальній його стадії зосередити зусилля на чесному підрахунку голосів, захисті результатів і високоймовірної перемоги Руслана Кошулинського як спільного кандидата «Європейської Солідарності» та «Свободи».

Довибори у Покровську, де наша кандидатка Юлія Кузьменко зайняла третє місце, показали безальтернативність «Європейської Солідарності» як демократичної опозиційної партії, спроможної мобілізувати проукраїнський електорат південних та східних областей, що було наочно продемонстровано ще на місцевих виборах минулого року.
Це при тому, що кампанія проходила без участі самої кандидатки, чиї права грубо порушувалися владою. Під тиском Банкової суд не відпустив Юлію Кузьменко на поруки депутатів. Але Юлі і нашій команді вдалося донести цьому важливому регіону нашу програму, позицію і переконання, що Україна починається з Донбасу. Прикро, що інші демократичні партії не підтримали єдиного кандидата від «ЄС», тоді б результат Кузьменко був би більш переконливим.

На цих довиборах «Європейська Солідарність» показала готовність до справжнього об’єднання патріотичних проукраїнських сил заразди країни, аби дати відсіч олігархату і реваншу. Шлях до об’єднання – безальтернативний, якщо ми хочемо зберегти країну і врятувати її від зеленої непрофесійної команди.

Дякуємо всім виборцям, які віддали свої голоси за Кузьменко і Кошулинського.
Слава Україні!

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:Європейська солідарність, Руслан Кошулинський, Володимир В'ятрович, довибори, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar