реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Парафіївська ОТГ: комплексний медогляд дітей триває

З ініціативи колишнього голови Чернігівської облради Миколи Звєрєва на базі Парафіївського центру первинної медико-санітарної допомоги проводиться комплексне медичне обстеження дітей.

Минулого тижня тут працювали лікарі обласної дитячої лікарні, яких очолив головний лікар закладу Олександр Карета та професор, завідувач кафедри дитячої хірургії та ортопедії Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шулика Олександр Данилов і лікар-реабілітолог Рохас Ретамос.

Вони оглянули 80 дітей з Парафіївської ОТГ. Виявлено, що 16 дітей потребують хірургічного втручання, 40 дітей мають вади опорно-рухового апарату.

Медики констатують: причиною виявлених хвороб в основному є малорухливий спосіб життя. І це в селах, де, здавалось би, стільки можливостей саме для рухливого, так характерного для дітей, способу життя!

Парафіївська селищна голова Валентина Карпенко каже: "Надалі медичне обстеження дітей буде продовжуватися. А ми приймемо програму нашої об'єднаної територіальної громади, що так і зватиметься – "Здоров'я громади". Керівником її погодився бути Микола Звєрєв, який родом недалеко звідси"."Голос України"



Теги:медогляд дітей, обласна дитяяча лікарня, Микола Звєрєв, Парафіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar