реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Панорама Чернігівщини

Що і як у нас виробляють? Підприємства області за січень — листопад 2009 року реалізували промислової продукції (робіт, послуг) на суму 8,5 мільярдів гривень. Про це повідомили в Головному управління статистики у Чернігівській області.

Понад три чверті її (на суму 6,5 млрд грн) відвантажили підприємства переробної промисловості. З них майже половина — з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, 9% – целюлозно-паперового виробництва, 6,7% – машинобудування, 2,4% – хімічної промисловості.

Підприємства добувної промисловості реалізували продукції на суму 260,3 млн грн, або 3,1% загального обсягу. Підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – на суму 1,7 млрд грн (20,5%).

А яка ж заробітна плата ? За даними державної статистики. с ередньомісячна заробітна плата штатного працівника у листопаді 2009 року становила в нашій області 1483 грн . В цілому по Україні цей показник складав 1955 грн. Менше, ніж на Чернігівщині, нараховано лише прац івникам Тернопільської (1445 грн) та Волинської (1455 грн) областей.

Порівняно з листопадом 2008 року середній розмір заробітної плати збільшився на 4,7%, однак її реальний рівень (з урахуванням зростання споживчих цін та сплачених податків) зменшився на 8,7%.

Серед найбільш високооплачуваних у листопаді 2009 р. були працівники трубопровідного транспорту, управління у сферах фінансової та податкової діяльності, виробництва паперу, картону та виробів з них, діяльності у сферах обов’язкового соціального страхування, юстиції та правосуддя, добування вуглеводнів, залізничного транспорту. Нарахування тут у 1,7–2,7 разу перевищили середній показник в економіці області.

Найбільші заробітки отримали працівники міста Прилуки — 2111 грн.

Школа сержантів випускає контрактників
У школі підготовки сержантів 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України в смт Десна на Чернігівщині після трихмісячного навчання відбувся випуск понад 200 військовослужбовців військової служби за контрактом. Про це повідом ило Міністерство оборони України.

Кандидатів на навчання відбирали територіальні центри комплектування військовослужбовцями служби за контрактом по всій Україні. Всі курсанти – без досвіду строкової служби, з числа призовників. Безпосередньо у навчальному центрі вони склали військову присягу на вірність українському народові та підписали контракти на перші п’ять років служби.

Навчання проводилося за двома спеціальностями – “стрільці” та “водії”. Спочатку військовослужбовці пройшли курс загальновійськової підготовки, потім — спеціальної. А вже напередодні випуску склали іспити з різних предметів навчання.

Завод зупинено за порушенняРішенням п ершого заступника г оловного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області призупинено діяльність ЗАТ «Маслозавод «Прилуки».

За результатами планової перевірки, яку було проведено держінспекторами ще в серпні 2009 року, підприємству було вручено припис щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства. Але у грудні під час здійснення перевірки було встановлено, що ЗАТ «Маслозавод «Прилуки» і далі порушує законодавство.

Скидання господарсько-побутових та виробничих стічних вод здійснюється до магістрального каналу, який впадає в річку Рудка, без проведення попереднього очищення. Зворотні води скидаються до магістрального каналу з перевищенням гранично допустимих показників щодо забруднювальних речовин. Здійснюються викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел за відсутності дозволу.




Теги:зарплата, школа сержантів, завод Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar