реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Пане Зеленський, так хто винен у війні на Донбасі?

У "ЄС" вимагають від Зеленського відповісти, чи доручав він Єрмаку "представляти Україну винною у війні з Росією"

Позиція основного міжнародного переговорника від України, радника президента Зеленського Андрія Єрмака, яку озвучив під присягою американський дипломат Вільям Тейлор, повністю збігається з кремлівськими тезами і виставляє Україну винною за військову агресію на Донбасі. У цій ситуації президент Зеленський має чітко сказати суспільству чи давав він такі директиви своїм радникам. Про це під час Погоджувальної ради заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко, інформує пресслужба "ЄС".

"Минулого тижня було оприлюднено покази тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, які він під присягою давав Конгресу США. І в цих показах звучить шокуюча інформація, що нова українська влада фактично звинувачує у війні проти України – Україну, а не Росію. Порошенка, а не Путіна. Очевидно, що подібні сентенції радо підхопили російські ЗМІ, адже все це лягає в наративи російської пропаганди про громадянську війну в Україні", – підкреслила парламентар.
Ірина Геращенко заявила, що суспільство має знати позицію президента Зеленського і почути від нього чи давав він своїм радникам такі директиви.

Також народний депутат зауважила, що вся ця історія відбувається на фоні безпрецедентного рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі, який фактично визнав, що РФ причетна до фінансування тероризму на Донбасі і до дискримінації громадян України в Криму.

"Це перший прецедент, коли суд готовий розглядати справу по суті, що ціла країна причетна до фінансування тероризму. Також показовим є те, що суд не врахував жодної претензії РФ. При цьому мені дивно, що не було жодної реакції на таке рішення від Офісу президента України і команди правлячої партії, окрім реакції МЗС", – підкреслила політик.

"Нова влада соромиться називати речі своїми іменами. І таким чином заграє з Путіним. Але хочу зауважити і попередити, що таким чином вам не вдасться улестити агресора. І це треба пам'ятати й усвідомлювати", – застерегла Ірина Геращенко.

Так у "ЄС" відреагували на інформацію, що з'явилася після оприлюднення стенограми свідчень повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, який розповів про зустріч, яку він та Волкер мали 14 вересня із радником президента Зеленського Андрієм Єрмаком та позаштатним радником Ігорем Новіковим. На цій зустрічі, за словами Тейлора, радник Зеленського Єрмак заявив, що у всьому, що коїться на Донбасі, винен п'ятий президент України Петро Порошенко.
5 канал



Теги:команда ЗЕ, гібридна війна, капітуляція, суд у Гаазі, Ірина Геращенко, Єрмак


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"главному редактору" статьи как и миллионам украинцев, тяжело осознать, что их обманул "самый честный" президент в мире Петр Порошенко, поэтому и получаются такие конвульсии и ломка сознания. А чем дальше, то будет ещё больше "открытий".
avatar