реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Пам"ятник Нестору відкрили П.Толочко та Б.Олійник

У неділю, 4 липня відкрито пам’ятник Нестору-літописцю на території Спасо-Преображенського Новгород-Сіверського чоловічого монастиря.
Урочисте відкриття проведено у рамках свята – відзначення 825-річчя створення давньоруського літературного твору “Слово о полку Ігоревім” та 210-річчя з дня виходу його першодруку.

У відкритті брали участь поети Борис Олійник та Дмитро Іванов, археолог Петро Толочко, російський письменник Юрій Сбітнєв, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко .
Фото з сайту "Високий Вал"




Теги:Нестор-літописець, Д.Іванов, Б.Олійник, Новгород-Сіверський, П.Толочко, Ю.Сбітнєв


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вкотре Росія діями своїх емісарів використовує можливість навязати своїм молодшим братам сценарій розвитку подій за своїм сценарієм.Зцією метою добре підгрунтя для проштовхування великодержавницької позиції готували заздалегідь, методично, послідовно через "бувшого українця" російського письменника Юрія Сбітнєва, який недолугій Новгород-сіверській адміністрації зміг навязати проект проведення занадто "цікавого ювілею", про який ви пишете, з неперевершено захоплюючих душу дат! 825 років походу князя Ігоря, та 210 років начеб то якогось знаходження цього "Слова"(виходить не читали ініціатори у сусіднії країні за підтримки і доморощених колег нашого патріота Володимира Белінського"Страну Моксель..."?!) Щеб пак, адже вкотре випала нагода підкреслити, що "Слово.."- то памятка аж трьох(!!!) братських народів, і Патріарха Кіріла з посланням не забули.І навіть обласний чиновник, пан Тканко, знов поспішив на порядок денний витягнуте призабуте з під нафталіну, "начебто існуюче бажання перетворити місто Новгород-Сіверський у місто трьох культур(!!!) Отакі ми , свого нам мало,щось шукаємо на окраїнах Київської Русі-України?!! І коли вже станемо справжніми українцями, геть покінчивши з цією проклятою меньшовартістю разом з хуторянством? І чого вам, панове державники(???) не вистачає? Встаньте з колін.
avatar