реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам'ятник "афганцям" у Десні

Гранітний монумент пам’яті воїнів-афганців урочисто відкрили у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у селищі Десна на Козелеччині.

У заході взяли участь військовослужбовці навчального центру, представники Козелецької райдержадміністрації, ветерани-афганці з різних куточків області, а також жителі та гості селища.

Під час урочистостей багато говорилося про страшний урок Афганської війни, мужність і героїзм наших воїнів, які проявили доблесть, честь і героїзм на незрозумілій для себе війні.

- Честь і шана воїнам Афганістану, - звернувся до присутніх заступник начальника 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України з виховної роботи полковник Юрій Зубрицький. - Їх приклад для нас, військових, має дуже велике значення. Спеціально у музеї навчального центру відведений окремий куточок, присвячений Афганській війні. На дошці пошани є прізвища всіх військових району та області, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в мусульманській державі. Цей монумент - це виховання нового покоління, яке стоїть у військовому строю. На їх традиціях ми виховуватимемо нових захисників Вітчизни, - далі наголосив офіцер.

Пам’ятник встановили навпроти гарнізонного Будинку офіцерів. На ньому зображений юнак у військовій формі Радянського Союзу з автоматом Калашникова у руках, навколо нього гірські хребти і перевали, а високо у небі кружляє військовий вертоліт.

Настоятель місцевого храму освятив гранітний монумент та відправив святу літургію в пам’ять воїнам-афганцям, які не повернулися додому.

Урочистості завершилися показовим виступом розвідувального підрозділу 300-го навчального танкового полку та концертом творчих колективів області, під час якого лунали пісні на афганську тематику.

Віктор АНУФРІЄВ
Андрій ТІТОК

Від редакції "Сіверщини".

Шанувати своїх земляків, що загинули на імперіалістичній війні за московські інтереси, треба. Як жертв. Як солдатів обов'язку. Але як на їх прикладі будуть виховувати нові покоління -- на ненависті до мусульман, що захищали свою землю? Чи на любові до Москвії, яка тих хлопців поклала гарматним м'ясом?



Теги:патріотизм, Українська армія, афганці, Десна


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Дивно і жаль, що та війна, її цілі та уроки не зрозумілі ні "Просвіті", ні її любим друзям американцям та європейцям, що після нас вже в тричі більше нас часу і  вдвічі більшими силами товчуть мусульманський Афган і добитися нічого не можуть. 
Не рекомендував би я Вам, пане Василю, виставляти наших афганців як гарматне мясо, це образливо і не відповідає дійсності.
avatar
2
Я Вас розчарую: цілі цієї війни не зрозумілі всім українцям, і всім адекватним людям. Крім, звісно, помішаних на "русском мірє"...
avatar
3
Не розписуйтесь за всіх, пане Василю.
Я - українець, але, на відміну від Вас, розумію для чого ми в Афгані воювали майже десять років і для чого після нас там майже тридцять років воюють американці та німці, причому  вдвічі більшими силами, ніж воювали ми. І несуть відповідно більші втрати.
avatar
4
Нагадую Вам, що перша держава, створена моїми пращурами полянами на теренах нинішньої України називалась Русь. 
Мої пращури поляни взяли Ваших пращурів древлян до складу Русі аж при Ярославі Мудрому. А до того часу тримали Ваших пращурів за рабів чи смердів і лише дерли з них три шкури данини, особливо Ігор та Ольга.
avatar