реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам’ять ромів, знищених нацистами, вшанували у Чернігові

В чернігівському урочищі Подусівка є один з набагатьох в Україні пам’ятних знаків, присвячених геноциду ромів, який здійснювали німці протягом другої світової війни. Саме тут нацисти три дні звозили і розстрілювали ромів біля Подусівського лісу. За даними представника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка, тут розстріляли дві з половиною тисячі людей. Проте про трагедію циган, на відміну від розкручених історій про інші народи, знають мало...

Як розповіла на вшануванні жерт геноциду керівниця міської громадської організації «Романо дром» Марина Казанська, тим ромам, яких забирали німці, говорили, що відправлятимуть у Сербію, тож щоб вдягались красиво. Як це було з групою ромів із куликівки, яких забрали просто з весілля.

Заупокійну літію за невинно убієнними ромами відправив священник Катерининської церкви Чернігівської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) отець Миколай Апанасенко. Вшанували пам’ять загиблих і народний депутат України Сергій Гривко та представники обласної влади і громадськості.



Теги:Роми, Сергій Бутко, нацисти, Цигани, геноцид


Читайте також



Коментарі (0)
avatar