реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Палац спорту, школа - садочок, оновлення парку –

все це у планах чернігівської влади на новий рік

На розширеній нараді в Чернігівській міській раді голова Владислав Атрошенко (на фото) назвав великі інфраструктурні проєкти, які планують втілити у життя цього року.

Передусім це проєкт будівництва нової школи – садочка на місці старої 23 школи. Має місто і амбітну мету – власний Палац спорту. Після відповідних узгоджувальних процедур до його будівництва планують приступити восени.

Багато минулі роки було розмов про занехаяний центральний парк культури і відпочинку, хоча грандіозний проєкт його реконструкції уже обговорювався експертами. Парк планується перетворити на сучасний туристичний «магніт», який дав би поштовх економічному розвитку міста. Владислав Атрошенко зазначив, що в 2021 році в бюджеті передбачені кошти на проєктні роботи. Планується що ними займеться група архітекторів, які були генеральними проектувальниками парку Горького в Харкові.

У втіленні цих проектів місто, серед іншого, проситиме й державної підтримки. Зокрема, на нараді Владислав Атрошенко доручив підготувати листи-звернення з проханням про допомогу і сприяння до всіх народних депутатів України по округах, від усіх партій.

Він наголосив, що в наступному році зменшені обсяги коштів, виділених за державною програмою регіонального розвитку – але збільшені за іншою, а саме програмою соцекономрозвитку. Її загальний обсяг – близько 6 мільярдів гривень, тобто кожен депутат зможе спрямувати на ті чи інші пріоритетні проекти розвитку близько 20 мільйонів. Чернігів також претендуватиме на ці кошти.

Міський голова також озвучив плани подальших ремонтів доріг і вулиць. Зокрема, буде закінчено ремонт однієї з найдовших вулиць міста – імені Івана Мазепи. Також будуть відремонтовані частини вулиць Київської, Шевченка, Космонавтів та 1 Травня. Буде наведено порядок і на Привокзальній площі



Теги:Владислав Атрошенко, дороги, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar