"Пакращення": проїдаємо більшість своїх доходів
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у II кварталі 2013р. населення області витрачало на харчування половину своїх доходів (54,9%). Про це повідомило управління статистики в Чернігівській області.
Щомісячно середньостатистична сім’я витрачала на продукти харчування 2010,4 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на овочі, включаючи картоплю, – 392,6 грн., м’ясо та м’ясопродукти – 387,8 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 256,9 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця – 226,5 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 182,3 грн. І це в сільськогосподарській області!
Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 34,3 грн. Жах, як багато ми їмо!
Однією особою в середньому за місяць спожито 5,4 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала (у перерахунку на м’ясо), 19,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,8 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,7 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІІ кварталом 2012р. найбільш помітно збільшилося споживання нашими жителями фруктів, ягід, горіхів, винограду, риби і рибопродуктів, картоплі, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду. В межах хіба статистичної похибки!
Тобто в день середньостатичний українець в нашій області з'їдав менше одного яйця, менше 200 грам м'яса, риби взагалі стільки, що й рахувати нема чого. А дані по меду і не повідомляються, хоча всі нації, зразка японської, які дбають про свій генофонд, нарощують його споживання. А ми ж тільки сміємося з президента- пасічника. На кутні б посміялися - так повипадали кутні від такого харчування!
Марко ХАРКО
Щомісячно середньостатистична сім’я витрачала на продукти харчування 2010,4 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на овочі, включаючи картоплю, – 392,6 грн., м’ясо та м’ясопродукти – 387,8 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 256,9 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця – 226,5 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 182,3 грн. І це в сільськогосподарській області!
Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 34,3 грн. Жах, як багато ми їмо!
Однією особою в середньому за місяць спожито 5,4 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала (у перерахунку на м’ясо), 19,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,8 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,7 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІІ кварталом 2012р. найбільш помітно збільшилося споживання нашими жителями фруктів, ягід, горіхів, винограду, риби і рибопродуктів, картоплі, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду. В межах хіба статистичної похибки!
Тобто в день середньостатичний українець в нашій області з'їдав менше одного яйця, менше 200 грам м'яса, риби взагалі стільки, що й рахувати нема чого. А дані по меду і не повідомляються, хоча всі нації, зразка японської, які дбають про свій генофонд, нарощують його споживання. А ми ж тільки сміємося з президента- пасічника. На кутні б посміялися - так повипадали кутні від такого харчування!
Марко ХАРКО
Читайте також |
Коментарі (2) |
| |