реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач
"Пакращення": проїдаємо більшість своїх доходів
24-Груд-13 1139 0.0 2
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у II кварталі 2013р. населення області витрачало на харчування половину своїх доходів (54,9%). Про це повідомило управління статистики в Чернігівській області.

Щомісячно середньостатистична сім’я витрачала на продукти харчування 2010,4 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на овочі, включаючи картоплю, – 392,6 грн., м’ясо та м’ясопродукти – 387,8 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 256,9 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця – 226,5 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 182,3 грн. І це в сільськогосподарській області!

Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 34,3 грн. Жах, як багато ми їмо!

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,4 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала (у перерахунку на м’ясо), 19,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,8 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,7 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІІ кварталом 2012р. найбільш помітно збільшилося споживання нашими жителями фруктів, ягід, горіхів, винограду, риби і рибопродуктів, картоплі, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду. В межах хіба статистичної похибки!

Тобто в день середньостатичний українець в нашій області з'їдав менше одного яйця, менше 200 грам м'яса, риби взагалі стільки, що й рахувати нема чого. А дані по меду і не повідомляються, хоча всі нації, зразка японської, які дбають про свій генофонд, нарощують його споживання. А ми ж тільки сміємося з президента- пасічника. На кутні б посміялися - так повипадали кутні від такого харчування!

Марко ХАРКО


Допомога проекту СІВЕРЩИНА - благодійний внесок

Теги:харчування в Чернігівській області, добова норма споживання, мед


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Оминули увагою кількість і вартість споживання головного українського продукту споживання - оковитої. 
Нагадую - середньостатичний українець випиває за рік 20 літрів алкоголю. По цьому показнику Україна попереду всієї Євроли. Середньостатичний росіянин далеко відстав - випиває всього якихось 13,1 л, а показник вище котрого нація деградує та вимирає - 12 л. 
Якщо 20 л алкоголю перевести в оковиту а потім у гривні, то цифра отримується фантастична.
Як тут не деградувати, коли на випивку витрачаємо на порядок більше, ніж на закусь!
avatar
2
З цієї цифри треба відкинути значну кількість горілки, яку народ використовує зовнішньо з лікувальною метою. Водночас не враховано самогонки. Випивка вкорочує життя чоловікам на 10 років порівняно з жінками, які лікуються фармпрепаратами, а не спиртним. А східні народи обох статей - сексом, що підтверджується дітонародженням. От і скажіть, де вища культура?
avatar