реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

П'ять років за заклики "ВКонтакте"

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила про арешт користувача соціальної мережі "ВКонтакте", який закликав інших учасників ресурсу створити "Українську автономну республіку" у складі Російської Федерації.

Жителю Дніпропетровська 1981 р.н. за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст. 110 Кримінального кодексу України) загрожує п'ять років позбавлення волі. У прокуратурі зазначили, що громадянин зареєструвався в соцмережі "ВКонтакте" з метою здійснення сепаратистських закликів, вступивши в тематичну групу користувачів, які обмінюються між собою інформацією щодо зміни конституційного ладу, меж території України.

Арешт користувача стався в одному з ресторанів Дніпропетровська, коли він здійснив підключення до соціальної мережі і розмістив повідомлення, що містить заклики до населення України щодо зміни меж території держави на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом проведення незаконного референдуму, вчинення інших дій радикального характеру з метою створення суверенного державного утворення - "Українська автономна республіка у складі Російської Федерації".U-news



Теги:територілаьна цілісність, Дніпропетровськ, Сепаратизм, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar