реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Отруйні хмари над Москвою

Влада Московської області і МНС Росії спростували чутки про техногенну аварію на підприємстві в підмосковному Подольську і заявили, що зеленувата хмара, яка в четвер з'явилася над Москвою, — це, мовляв, «пилок квітучих дерев».

В четвер увечері в інтернеті з'явилася безліч повідомлень про вибух, що стався на хімзаводі в Підмосков'ї, через який Москву накрило жовто-зеленою хмарою.

Зокрема, лідер партії «Яблуко» Сергій Мітрохин написав в своєму мікроблозі в Twitter про можливу аварію в Подольську: «У Подольську аварія на хімічному заводі, в повітрі висить жовтий пил, у жителів болить голова, влада закликає сидіти вдома, закривши вікна».

В управлінні забезпечення суспільної безпеки адміністрації Подольська повідомили, що деякі жителі стали в паніці дзвонити до адміністрації міста і підрозділу міністерства, повідомляючи про жовто-зелений пил, що кружляє в повітрі.

«Насправді цей «пил» — пилок з сережок дерев: вільхи, берези і т.д.», що дружно зацвіли після затяжного початку весни, — стверджується в повідомленні російської влади.

«Ніяких вибухів в Подольську і в районі не було», — запевняють в МНС. — Причин для паніки серед населення немає».

Проте жителі Тульської області не вірять заявам влади. Інформація про те, що подія може бути пов'язана з аварією на хімічному підприємстві сильно турбує людей.

Весь день в четвер в блогах і на форумах обговорювався вибух на заводі в Подольську.

Ось що пише видання Podolsk-life.ru - «За однією з версій вказувалося, що вибух стався на заводі Гідропрес в самому Подольську, а так само, що вибух стався на ПЕМЗ.

Висувалися версії і припущення, що вибух ставвся не в самому Подольську, а в селищі Львівський Подільського району. Так само була версія, що вибух насправді стався на Заводі Danon в Чеховському районі.

Звертає на себе увагу той факт, що зелені і жовті хмари спостерігали жителі міст Подольськ, Бронниці, Щербинка, Домодедове, Видне, Клімовськ, Чехів, Серпухов, а так само жителі районів Москви: Бутове і Мар'їне. Всі вони помітили незвичайний зелений наліт на своїх автомобілях.

На багатьох форумах батьки пишуть, що їх дітей з шкіл вдень відправили додому у зв'язку з вибухом в Подольську.

Журнал «Сержа» у свою чергу пише: «Подзвонили вже декілька людей, щоб не попадав під дощ, інакше стану лисим, як Бондарчук.

Спробував погуглити, Яндекс проіндексував, що довбонув якийсь завод з виробництва клею в Подольську. При переході на сайт- Не вдається відкрити сторінку, може глушать? У новинах тиша. Тоді звідки чутки?

У ЖЖ хтось написав, що зелена хмара в небі на заході і на півдні Москви.Це жарт або реально краще втекти на дачку?)».

На російських форумах цитують пресу Подольська:«За, поки офіційно не підтвердженою інформацією, вчора вночі стався вибух на заводі в Подільському районі в селищі Львівський. Подробиць поки немає, оскільки немає офіційної інформації із цього приводу.

В середині дня о 14.00–15.00 на вулицях Подольська кудись поспішали карети швидкої допомоги і пожежні розрахунки. Ми стежимо за розвитком подій і оновлюватимемо інформацію у міру надходження. Сьогодні ми вже писали, що в Подольську утворилася жовто-зелена хмара невідомого походження.

Пояснити причини появи зеленого нальоту на машинах тільки весняним пилком важко. Причому, що цікаво, зелений пилок не тільки утворився безпосередньо під деревами, але і повсюдно.

Жителі міст Подольськ, Щербинка, Домодедове, Видне, Клімовськ, Чехів, Серпухов, а так само жителі районів Москви: Бутове і Мар'їне відмітили незвичайний зелений наліт на своїх автомобілях.

На багатьох форумах батьки пишуть, що їх дітей з шкіл вдень відправили додому у зв'язку з вибухом в Подольську.

У цьому потоці суперечливої і різноманітної інформації просимо Подольчан не панікувати і почекати офіційних пояснень зеленого нальоту в Московському регіоні.

Олексій Бондарев спеціально для Подольськ лайф».

Тим часом поки російська влада брехала про пилок з дерев, які всі разом в лічені хвилини зацвіли і викинули в атмосферу неймовірну кількість цього самого пилку, та так, що накрило тисячі квадратних кілометрів, на Москву обрушилася буря. Причому все місто до вечора четверга пожовтіло.

Влада також стала оперативно видаляти повідомлення в блогах і форумах. Наприклад, тут було повідомлено, що «в Подольську відбулася крупна аварія на хімзаводі. Стався викид формальдегіду». За кілька годин сторінка була видалена.

Тим часом блогери і учасники форумів знущаються з брехні влади про пилок з дерев. Один з форумчан пише: «Он як… 2011 років не було пилку і на 2012 з'явився»
Кавказ-центр



Теги:москва, Подольськ, аварія, отруйна хмара


Читайте також



Коментарі (0)
avatar