реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Отруєння річки Судость: що приховують росіяни?

Газета "Сіверщина" минулого номера розповіла про отруєння річки Судость, яка витікає з Росії і впадає в Десну.
Проте, офіційні російські й урядові структури заперечили будь-яку шкідливу дію. А риба загинула, мовляв, через відсутність кисню і гниття водоростей.

Але сьогодні обласне управління з надзвичайних ситуацій Чернігівської ОДА повідомило, що таки стан річки тривожний: перевищення фосфат-іонів у 5 разів.

Далі офіційно: "На виконання протоколу наради з питань запобігання виникненню надзвичайної ситуації, пов’язаної із забрудненням води в р. Судость від 1 серпня 2011 року.

З метою виявлення можливого впливу забруднення р. Судость на території Чернігівської області встановлено посилений контроль за станом поверхневих вод р. Судость у контрольному створі біля с. Грем’яч Новгород-Сіверського району Чернігівської області (3 км від гирла).
Станом на 8 серпня вміст фосфат-іону становить 1,14 мг/дм3 (перевищення ГДК у 6,7 разів), марганцю – 0,12 мг/дм3 (перевищення ГДК у 12 разів). Вміст розчинного кисню склав 5,64 мг/дм3. Ознак загибелі риби не зафіксовано.
Враховуючи вищевикладене, а також те, що ситуація по забрудненню фосфат-іонами р. Судость на території Чернігівської області не стабілізувалась, посилений контроль стану поверхневих вод в р. Судость буде проводитись до стабілізації ситуації".

Детальніше читайте в наступному номері "Сіверщини",



Теги:отруєння річки, Судость, Новгород-Сіверський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar