реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Острів Даманський (Чженьбао)

Завжди знаходяться люди, які прийдуть покритикувати, щоб ти не написав. Навіть якщо про добрий ранок і сонячний день...

Так ось і після мого посту, що нижче, - про шагреневу шкіру Росії, з'явився коментар одного пана, який заявив, що все не так: і газ Росія продає Китаю дорожче, і острів Даманський на Амурі передав не Путін, а Горбачов, і взагалі нащо писати про Росію? Ага, аби не чіпали ні Путіна, ні Росії, ні війни, проти нас нею розв'язаної...
Так ось, раз таке діло - уточняю. Газ Росія продає Китаю по 140 доларів - дешевше, ніж його продають Казахстан і Туркменистан.

А щодо острова, відомого всім старшим людям радянського покоління через військовий конфлікт з китайцями, то він переданий Китаю у 1997 році. Остаточно юридично закріплено 2004 року. І правда, до чого тут Путін - то все Горбачов!

Якщо вже детальніше, то за міжнародною практикою лінія кордону між державами по річці завжди проходить по фарватеру. Але на переговорах у 1860 році росіяни поступили підло - напоїли китайську делегацію і провели лінію по китайському берегу. Тому й довелося Путіну віддати Китаю не тільки острів Доманський на Уссурі, але й ще 400 островів на Амурі. Так, як доведеться віддавати і Курильські острови Японії, Абренський повіт Латвії, Карелію - Фінляндії, Кьоніґсберґ - Німеччині, Стародубщину і Кубань з Таганрогом - Україні, не кажучи вже про окуповані нею Придністров'я, Абхазію, Осетію, Крим та Донбас.

Повертаючись до островів. З островом Великим Уссурійським (історична назва Хейсяцзи) , що навпроти Хабаровська, де були дачі хабаровчан, вийшла проблема - російська церква бігом збудувала каплицю, здається, святого Віктора (ага, все їм перемоги сняться!) і довелося лінію кордону проводити поза стіною її. Тепер на острові квітуючий, яскравий китайський заповідник, на який задивляється похмурий, майже не освітлений Хабаровськ. І лачуги росіян на їх частині. Великий Уссурійський, переданий особисто Путіним Китаю, має більше 350 кв. км. Так що там інші уявлення про острови, ніж у нас.

Звідки в мене джерела? - поцікавляться обов'язково захисники Путіна і Росії, що виступають під маркою "всьо не так". Дзуськи! Джерела не видам, бо ви їх загнітите...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:острів Даманський, розпад Росії, китай, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar