реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Останній концерт військових музик

У Чернігівському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка у виконанні творчого колективу Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України відбувся ювілейний концерт під назвою “Краще за 10 років”, присвячений 10-ій річниці з Дня створення Військово-музичного центру та 15-ти річчя військового духового оркестру.

Привітати з ювілеєм творчий колектив Центру, який очолює заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук, до театру прибули представники органів місцевого самоврядування, Командування Сухопутних військ ЗС України, мешканці та гості міста.

Військові музиканти презентували чернігівцям свої найкращі музичні напрацювання, під час яких глядачі поринули в прекрасний світ музичних спогадів, гортаючи сторінки творчої історії мистецького колективу.

Під час святкової шоу-програми справжній майстер-клас показали заслужені артисти України Марина Гончаренко та Михайло Тищенко, солісти Світлана Філін, Світлана Макаренко, Едуард Брагіда, Тетяна Манойленко, Іван Супрун, Сергій Бусло, Ольга Рогожа, Євген Примак, Володимир Грищенко та Ірина Цукатова. Також перед глядачами виступили духовий оркестр, біг-бенд та балет Центру.

– Десять років – це свідоме життя кожної творчої людини. Робота центру за цей час була надзвичайно насичена. Як кажуть, ми трудилися “без перерви на рекламу”. Це закордонні гастролі, виступи у різних військових гарнізонах нашої країни, державні свята. Кожен наш день – концерти, тури, фестивалі і просто репетиції. Я хочу наголосити, що нам за 10 років вдалося працювати в усіх жанрах. І сьогоднішній концерт мої слова підтвердив, – повідомив начальник центру художній керівник підполковник Олександр Шевчук.

Колектив веде активну службову та концертну діяльність: обслуговує офіційні церемоніали на державному рівні, бере участь у військових парадах на Хрещатику, покладанні квітів, зустрічах закордонних державних делегацій, виступає з концертами на військових полігонах під час навчань. Варто зазначити, що за час свого існування Військово-музичним центром проведено понад 1000 концертно-стройових заходів у військових частинах гарнізонів Збройних Сил України та в цивільних організаціях.

Довідково. Артисти та музиканти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України центру брали участь майже у 25 міжнародних фестивалях, програмах, концертах у Європі та Росії, представляючи українське мистецтво на міжнародній арені: м. Кромержиж (Чехія); м. Штудгарт, Меммінген, Брауншвейг, Зіген, Оберхаузен (Німеччина); м. Санкт-Петербург (Росія); м. Жіве, Сен-Кантен, Шалон-сюр-Саон (Франція), м. Джуліянова (Італія).

Олег СУШИНСЬКИЙ, фото автора

Від "Сіверщини".

Цей колектив рішенням міністра оборони ліквідовується.



Теги:Українська армія, вйськовий оркестр


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ці музиканти припинили столітню традицію безкоштовної гри духових оркестрів в місцях масового відпочинку людей.
В Чернігові грали рідко і лише за гроші. Таких в народі називають лабухами. 
Чернігівці вже забули, як це добре, коли:
"В городском саду играет духовой оркестр,
На скамейке, где сидишь ты, нет свободных мест". 
Так що, туди їм і дорога - в забуття та безробіття!
avatar