реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Особливості роботи комплектувальником

Оптова й оптово-роздрібна торгівля активно розвивається, до того ж збільшується кількість інтернет-магазинів. Саме з цих причин зросла актуальність професії комплектувальника.

Основні обов’язки

Перелік завдань може варіюватися – усе залежить від вимог компанії. Зазвичай робота комплектувальником передбачає виконання таких обов’язків:

  • збирання вантажу відповідно до поданої заявки;
  • правильне розміщення продукції на автотранспортних палетах;
  • маркування товарів і закріплення на них бирок.

Для якісного виконання обов’язків потрібно володіти певними навичками та знаннями. Варто знати про техніку безпеки на складі, принципи роботи машин, що переміщають товари. Але це ще далеко не все.

Необхідно добре орієнтуватися в питаннях щодо технічних характеристик різних груп товарів і кожного окремо, умов складування, переміщення та відвантаження. Варто ознайомитися з планограмою складу, а також санітарно-гігієнічними нормами та правилами трудової дисципліни.

Особливості професії

На порталі для пошуку роботи Jobs.ua достатньо багато вакансій, тож знайти роботу комплектувальником не буде складно.

Але необхідно враховувати деякі нюанси. Зазвичай роботодавці наймають тих працівників, які здатні виконувати різні обов’язки. Наприклад, комплектувальник може бути відразу ж вантажником, а також займатись упаковуванням і збором товарів.

Якщо компанія невелика, то, крім того, що знадобиться виконувати роботу вантажника та комплектувальника, можливо, прийдеться стати одночасно ще й експедитором та водієм. Загалом дуже часто потрібні універсальні спеціалісти. При цьому заробіток буде доволі хорошим.

Серед переваг роботи комплектувальником варто виділити те, що рівень зарплати – вище середнього. До того ж є перспектива кар’єрного росту (до завідувача складу). Якщо говорити про мінуси, то їх не так багато. Комплектувальники – матеріально відповідальні особи, а переміщення товарів – все ж таки значне фізичне навантаження.

Різновиди професії

Різновиди професії

Посада комплектувальника має декілька різновидів залежно від того, які роботи доведеться виконувати.

Зазвичай потрібно працювати на складі. Основні обов’язки пов’язані з забезпеченням збереження продукції та її розміщенням. Найважливіша вимога – суворо дотримуватися правил маркування та пакування.

Вантажник-комплектувальник може займатися відвантаженням товарів за спеціальними накладними.

Якщо підприємство невелике, то часто необхідно виконувати обов’язки комірника. Потрібно отримувати й розміщувати товари, забезпечувати умови для відповідного зберігання, а також пакувати, сортувати та комплектувати одиниці продукції, відображати всі дії у звітній документації.




Теги:робота, вакансія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar