реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Опозиціонерів перевіряють знову і знову

Не так давно Укрдержреєстром піднімалось питання щодо ліквідації політичної партії Демократичний Альянс. Потім даною структурою було ініційовано перевірку правильності проведення обласними організаціями загальних зборів для делегування членів партії на черговий З’їзд.

При цьому обласні управління юстиції, в тому числі і чернігівське в терміновому порядку запросило копії всіх протоколів рішень та наказів. Потім вже завдяки публічному тиску ДемАльянсу та громадськості на Укрдержреєстр, та незапланованого візиту Голови партії із 20-ма активістами, які розмістились на підлозі у приймальні керівника установи, чиновник знайшов час, щоб поспілкуватись. Під час зустрічі пан Єфименко повідомив, що всі проблеми з якими стикнувся Демократичний Альянс, були викликані «людським фактором». Голова Укрдержреєстру зазначив, що питання про ліквідацію партії вже давно закрито, а всі інші реєстраційні процедури будуть вирішені впродовж коротких строків.

Здавалося б питання вирішено, але контролюючі органи знову зацікавились Демократичним Альянсом, тепер вже саме Чернігівською обласною організацією. Нещодавно офіс обласної організації відвідав представник податкової міліції. Потім зателефонували з податкової інспекції, з настійливим проханням підійти якомога скоріше. На наступний день зателефонували вже обласного управління юстиції.

Всіх цікавить питання збору партією передвиборчого внеску 2,2 млн. грн., шляхи фінансування партії, наявні на рахунку кошти та витрати які здійснюються.

Представник податкової міліції взяв у Голови організації пояснення з цього питання, податкова інспекція запросила цілий ряд документів, а управління юстиції викликало на розмову. Всі ці перевірки ініціювала Прокуратура. Цікаво, що Прокуратура дала доручення управлінню юстиції перевірити саме фінансову діяльність обласної організації Демократичного Альянсу. Це як мінімум дивно. Оскільки перевіряти фінансову діяльність будь-яких організацій не входить у повноваження підрозділів юстиції.

На даний момент перевірка діяльності Чернігівської обласної організації ПП «Демократичний Альянс» триває. Тому наразі постає питання кому вигідно встановлювати всілякі перешкоди на шляху розвитку молодої партії? І чи дійсно контролюючі органи настільки прискіпливо ставляться до всіх політичних сил?

Дуже хочеться, щоб контролюючі органи з такою ж ретивістю як зараз реагували на повідомлення про злочини та правопорушення про які інколи також повідомляє і Демократичний Альянс.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ПП «Демократичний Альянс»



Теги:Демальянс, обласна податкова інспекція, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar