реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Оподаткування податком на доходи фізичних осіб подарунків, отриманих фізичною особою від юридичної особи

Згідно із Податковим кодексом України дохід з джерелом походження з України – будь – який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь – яких видів їх діяльності на території України (включаючи виплату (нарахування) винагороди іноземними роботодавцями), її континентальному шельфі, у виключній (морській) економічній зоні, у тому числі, але не виключно, доходи у вигляді подарунків.
Відповідно до Кодексу до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст.165 Кодексу) у вигляді вартості майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених Кодексом для оподаткування прибутку підприємства.
Отже, вартість подарунка, отриманого платником податку від юридичної особи, включаються до складу загального місячного оподатковуваного доходу такого платника податку. Юридична особа, як податковий агент, провадить оподаткування зазначених доходів за ставкою 15 або 17%.
ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar