реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Оплата населенням за газ: коментарі фахівців

Як і коли будуть враховуватися нові норми споживання за газ, як населенню платити за використане блакитне паливо – стосовно цих питань давали роз’яснення під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Проблема з оплатою за газ виникла, коли громадяни, що не мають приладів обліку, отримали у березні платіжки за підвищеними тарифами і перерахованими у бік збільшення сумами. Як виявилося, це було зумовлено прийняттям судової ухвали щодо скасування минулорічного рішення Уряду, яким встановлено норми споживання природного газу. Тож автоматично підприємства газопостачання почали виставляти рахунки згідно діючих нормативних актів, а саме: з розрахунку 6 кубічних метрів газу на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 18 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою і колонкою.

Як пояснили директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін та начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова, вирішення питання встановлення норм споживання газу для осіб, які не мають приладів обліку та отримують субсидію, виключно у компетенції Уряду.

23 березня цього року Кабмін вже ухвалив постанову, якою встановлено нові нормативи – відповідно 4,4 та 14 кубічних метрів на одну особу в залежності від кількості використання газових приладів. Цією постановою також передбачено, що перерахування вартості природного газу здійснюється згідно з Порядком, затвердженим Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Поки що такий механізм перерахунку на стадії опрацювання. Тож треба сподіватися на якнайшвидше його затвердження.

Зі свого боку, директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста пояснив, що його підприємство діє лише в межах законодавства і керується чинними рішеннями Уряду. Тож перерахунок оплати за газ буде здійснено після того, коли вступить в дію новий Порядок. У той же час він завірив, що допоки не буде прийнято відповідний механізм перерахунку оплати за газ, очолюване ним підприємство не буде подавати позови до суду за несплату населенням за відповідні послуги.

До відома населення
Детальну інформацію стосовно оплати за газ можна отримати на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут» за посиланням https://cngaszbut.104.ua/ru/



Теги:уряд Яценюка, Чернігівгаззбут, Чернігівська ОДА, Русін, споживачі газу


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Я пенсіонер, живу в частному секторі, звичайно есть лічильник газу. За січень мені принесли платіжку на 7000 грн. До показників які я передав, добавили ще 189 куб, пільги мої і дружини не зарахували. Я пішов в абон. пункт вияснити, там приймали у 2-х віконцях, це для усього міста і району. В результаті я вистояв 5 годин, у більшості хто туди прийшов, проблеми такі як у мене. Зрозумілої відповіді я не отримав. І це називаеться, межах законодавства... і рішенням уряду.
У мене таке враження, що все це робиться навмисне, щоб настроїть людей проти влади., хоча її я не захищаю.
avatar
2
І по газу без суда не обійшлося.

Дістали вже ці недоторкані суди!
avatar