реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Операція “Бюджет” триває

Триває операція «Бюджет», основним завданнями якої є проведення планових та позапланових документальних перевірок суб’єктів господарювання, що мінімізують податкові зобов’язання, та протидія формуванню штучного податкового кредиту шляхом використання підприємств категорії „підвищеного ризику”.

Вживаються дії, спрямовані на забезпечення надходжень до бюджету за рахунок знешкодження незаконних схем мінімізації сплати податків, притягнення до фінансової відповідальності їх контрагентів, залучення до оподаткування товарних потоків, що знаходяться у незаконному обігу.

З початку року співробітниками Головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Чернігові виявлено 9 підприємств з ознаками фіктивності.

Одночасно відпрацьовуються платники податків високого ризику. По результатах відпрацювання встановлено фактичне місцезнаходження 427 суб’єктів господарювання.

Відпрацьовуються схеми мінімізації податків з метою їх руйнування та недопущення застосування в подальшому. До суду направлено 8 кримінальних справ.

Робота у рамках операції „Бюджет” триває. Спрямована вона не лише на подолання схем мінімізації податкових зобов’язань і збільшення надходжень до бюджету, але й на встановлення рівних та справедливих умов для всіх суб’єктів підприємництва.

Протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку сприяє операція „Щит”. Вона направлена на виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у згаданій сфері та мобілізації коштів до бюджету. Зокрема, нещодавно виявлено контрафактну аудіо-відео продукцію на об’єкти права інтелектуальної власності.

З незаконного обігу вилучено 248 примірників аудіо- та відеограм з відсутністю на їх упаковках контрольних марок відповідного зразка.

Усього з початку року вилучено 356 примірників такої продукції.
Сергій Бойко, перший заступник начальника, начальник ГВПМ ДПІ у м. Чернігові




Теги:операція Щит, операція Бюджет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar