реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Опалення включать, але не для всіх

Розпорядження про початок опалювального сезону з 18 жовтня підписав виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако. Однак не все так просто…

На своїй сторінці в мережі Фейсбук Олександр Ломако написав: «Саме в середу, 18 жовтня, три дні поспіль середньодобова температура буде нижчою за +8°. Тому, з цього дня розпочнемо подачу теплоносія в оселі чернігівців. Об’єкти соціальної інфраструктури ми почали підключати до тепла ще минулого тижня. Першими були пологовий, деякі лікарні, госпіталь, геріатричний пансіонат, а з 16 жовтня додалися дитсадки».

Всі теплогенеруючі підприємства міста технічно на 100% готові до осінньо-зимового періоду. Всі гідравлічні випробування проведені, котельні та теплопункти підготовлені, як і все обладнання на цих теплогенеруючих підприємствах.

Але як бути з боргами, що їх лишив орендар Чернігівської ТЕЦ фірма «ТехНова»? Адже вони стають перепоною для підключення тепла? Акціонерне товариство «Чернігівгаз» не підписує договір на відбір газу з розподільчих мереж, посилаючись саме на борг «ТехНови» перед ним у розмірі 100 мільйонів гривень. А також не укладає договору розподілу природного газу з комунальним підприємством «Теплокомуненерго», аргументуючи це тим, що аналогічна угода у низ з «ТехНовою» не розірвана.

Тому виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако заявив: “Вимагаю від керівництва «Чернігівгаз» врегулювати це питання протягом 24 годин і укласти договір з КП, аби ТЕЦ могла вчасно ввійти в опалювальний сезон. Десятки тисяч чернігівців не повинні стати заручниками ваших безглуздих бюрократичних процедур».
У випадку відмови обіцяє звернутися до СБУ та винести це питання на засідання ради оборони області.



Теги:Чернігівська міська рада, опалення, Олександр Ломако, Технова, Чернігівгаз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar