реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Онкологи вирізали пуд жиру

В умовах Чернігівського обласного онкологічного диспансеру прооперована пацієнтка вагою в 158 кілограмів. Жінці із живота видалили зайву шкіру та відокремили 16,5 кілограмів жиру. Операцію виконали хірурги-онкологи відділення абдомінальної хірургії з урологічними ліжками Олег Матвійчук та Микола Захаров.

На сьогодні стан жінки задовільний. Вона набирається сил, піднялася духом та вчиться жити в оновленому тілі. Прооперована – із Чернігова. Вік її – за 50. Проблему свою жінка виношувала сім років. Першопричину такого незадовільного стану пані вбачає у грижі хребта, яка зробила її на півроку прикутою до ліжка. У цей період вага жінки почала значно збільшуватись і виросла майже на 40 кг, давали знати про себе ноги. Обмеженість у русі та надвага призвели до того, що пані почала соромитися своїх недоліків і впродовж останніх п’яти років самостійно взагалі не залишала домівки.

Родина всіляко намагалася допомогти покращити стан здоров’я, шукала фахівців, які б могли вирішити питання позитивно. Втім, за словами пацієнтки, ті лікарі, що оглядали її, обнадійливих прогнозів не давали, а все більше акцентували увагу на гормональному збої в роботі організму. Не втрачаючи надії та за рекомендацію знайомих, чоловік нашої героїні звернувся в Чернігівський обласний онкологічний диспансер, зокрема до Олега Матвійчука, завідувача оперблоку.

За словами лікаря, така пацієнтка в його фаховій практиці перша. Подібний випадок він бачив, переглядаючи програму «Я соромлюсь свого тіла». Звичайно ж, братися за операцію – ризик надвеликий. Втім якщо б жінці не надали шанс, то, враховуючи стан її серцево-судинної та ендокринної систем, можна було би давати менш оптимістичні прогнози…

Жінці в онкодиспансері провели комплекс необхідних обстежень. У пацієнтки підтвердили найважчий, четвертий ступінь ожиріння. Лікарями було прийняте рішення про проведення оперативного втручання, яке відбулося тиждень тому. Операція тривала 2 години 20 хвилин. Оперативне втручання здійснено хірургічним способом, тобто видалена обвисла шкіра й жир. Сама техніка ведення операції – не складна. Хірурги мають величезний досвід і напрацювання. Переживали лише, щоби витримав операційний стіл, який розрахований на 150 кг ваги пацієнта.

Головне, на чому акцентують увагу хірурги Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, це те, що цей випадок – досить показовий і говорить про одне: не треба гаяти часу, «вилежувати» свою проблему вдома і вважати, що вона розсмокчеться самостійно або від статей в Інтернеті. Фахова медична допомога в області є – лишень зверніться!



Теги:Ожиріння, самолікування, онкологічний диспансер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar