реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олександр Волков і його «вовча зграя» в українській політиці

Останнім часом на сайті Українська правда з’явилися повідомлення про Олександра Волкова, який став куратором Сумського БЮТу. З’явилися навіть фото, де на одній половині Волков обіймається з Віктором Януковичем та колишнім одіозним губернатором Сумщини Володимиром Щербанем, а на іншій половині ніжно тулиться до Юлії Тимошенко.

Ми вирішили згадати Волкову все, ну майже все. Країна повинна знати свого «героя».

Олександр Михайлович Волков – «кучміст» зі стажем!


Олександр Волков з’явивляєся на політичному горизонті у 1993-1994 роках під час президентської кампанії Леоніда Кучми, а в 1999 році вже повністю керує виборчою кампанією Президента Кучми. Його в цей час називають «сірим кардиналом» в Адміністрації Президента, або «директором парламенту», в якому він осів, представляючи 208 (Козелецький) виборчий округ Чернігівщини. Переміг він на перевиборах в цьому окрузі із великим відривом (на чергових виборах перемогу там здобув інший політичний аферист - Микола Рудьковський, але суд визнав результати виборів недійсними, оскільки він останні 5 років не проживав на території України). Чому Волков отримав таку шалену підтримку в окрузі, де до цього його ніхто не знав? Про це, давайте розповімо детальніше…

В окрузі була проведена агресивна передвиборча кампанія, яка супроводжувалася системною купівлею голосів. По-перше, всім керівникам сільгосппідприємств відпускалося паливо в безвідсотковий кредит на збирання врожаю без будь-якої застави. За це вони мали провести відповідну роботу з селянами. По-друге, в той час існувала страшна заборгованість по зарплаті вчителів та лікарів, котра за помахом невідомо якої «чарівної палички» Волкова, різко почала гаситися з центрального бюджету. З’явилися також продпакети для ветеранів та учасників бойових дій, які часто-густо розносив сам Волков. Це мало такий вигляд: колона джипів приїжджала до села, помічники діставали «кардиналу» простий одяг, на який він міняв свої дорогі костюми, він взував гумові чоботи і так йшов в народ. На відміну від пакетів Льоні «Космоса», де були гречка, рис, макарони, олія, в пакетах для ветеранів від Волкова була обов’язково й горілка. Іменні годинники – ветеранам та передовикам-аграріям, холодильники – дитсадкам, телевізори – школам, обладнання та ремонти – лікарням і ФАПам. В кожному великому селі був концерт Павла Зіброва, який зі сцени закликав голосувати за Волкова і вигукував «Даю вам слово Павла Зіброва! Голосуйте за Волкова і ви не пожалкуєте!». Дійсно не жалкували до самих виборів Президента України 1999 року.
А потім щедрість Волкова раптово закінчилася і більше виборці свого депутата і не бачили? Як говорять на Чернігівщині: «як корова язиком злизала». А разом з ним «та ж корова» злизала і сотні гектарів лісу та мисливських угідь, а також десятки баз відпочинку на березі Дніпра в Козелецькому районі, які раптово виявилися у власності клану Медведчука-Суркіса та людей близьких до відомого кримінального авторитета з Києва Володимира Кисіля.
Інформація для роздумів. За інформацією тодішніх народних депутатів України Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака (загинув у автокатастрофі при загадкових обставинах), Олександр Волков приховував валюту на закордонних рахунках у Бельгії, Великобританії, Франції, Люксембурзі, Німеччині, Швейцарії та Латвії. На Карибських островах на ім’я Волкова зареєстрований літак Ту-134. З 2000 року – віце-президент футбольного клубу «Динамо» (Київ). Наш герой народився і виріс на Сталінці (район м.Київ). Поруч з ним ріс і його «дружбан» - кримінальний авторитет «Кисіль» - Кисіль Володимир Карпович (5 разів засуджений за скоєння кримінальних злочинів). Ось чому Козелеччина віддана на поталу цим кланам. Напередодні перевиборів по 208 округу до Верховної Ради, 30 квітня 1998 року, Кучма нагородив Олександра Волкова відзнакою Президента України «За заслуги 3-го ступеня».

Волков був ініціатором кампаній по усуненню від влади голови парламенту О. Ткаченка та висуненню Леоніда Кучми на третій термін, а також «кучмістського референдуму» щодо розширення повноважень президента. За що отримав ще одне прізвисько – «відданий кучміст».
Після обрання нардепом він стає не якимось там гендиректором, а справжнім «директором парламенту», де жодне голосування не відбувається без його згоди. Так було з усуненням Олександра Ткаченка від влади, а також із звільненням Валерія Пустовойтенка та Віктора Ющенка з посади прем’єра.


«Вовча зграя»

Сам Волков з того часу, як став народним депутатом України, до жодного бізнесу в Україні офіційно начебто і не має. Але всі знають, що часи президентства Кучми та прем’єрства Тимошенко були найнадійнішою «кришею». Крім того, всім добре відоме коло наближених осіб до Волкова, котрим він найбільше сприяв.
Ігор Бакай. За часів Леоніда Кучми саме Бакай з Волковим стояли за всіма аферами на газовому ринку. На плівках Мельниченка зафіксовано саме факт передачі Бакаєм 40 мільйонів доларів США готівкою на передвиборчу кампанію Кучми.
Ігор та Олена Франчук. Екс-зять Леніда Кучми, колись попав на великі гроші в одній із нафтових афер. Так його «знімав з лічильника» в далекій Греції сам Волков. Крім того, Волкову одного разу довелося рятувати і доньку Кучми – Олену. У неї стався конфлікт з бельгійською митницею. Справа була в тому, що у поїздці її супроводжував Олександр Волков, який по карточці оплатив презент: діамантове кольє вартістю 400 тисяч доларів. А в декларації Олена Франчук вказала вартість 1000 доларів. Місцеві митники здивувались, адже чудово розумілись на вартості діамантів. Справу зам’яли, але проти Волкова в Бельгії порушили карну справу.

Рональд Лаудер. В 1997 році в західній пресі з’явилися публікації про те, що Рональд Лаудер, спадкоємець однойменної імперії парфумів, мав спільний проект з двома українцями з оточення Кучми – Волковим і Рабіновичем. Мова йшла про канал «1+1». До речі, тоді Вищий арбітражний суд своїм рішенням віддав частоту другого національного каналу в постійне користування компанії «1+1». Говорять, що це рішення лобіював особисто Олександр Волков.
Констянтин Жеваго і Сергій Буряк. Багато джерел стверджують, що за обома банкірами стоїть Волков. Спочатку Жеваго був у «карманній» фракції Волкова «Відродження регіонів», потім перебіг до Пінчука, а після «помаранчевих» подій разом з Буряком виплив в фракції БЮТ.
Володимир Кисіль. Лідер найбільшого кримінального угрупування в Києві. На рахунку цього організованого угрупування: замовні вбивства, рекет, шантаж, захоплення підприємств… Всім в Києві відомо, що подібні речі «Кисіль» витворяв під патронатом Волкова, з яким товаришував з дитинства.
Ігор Шаров і Ганна Антоньєва. Шаров став скандально відомою особистістю після того, як стикнувся в одному з округів на Кіровоградщині з «горілчаною принцесою» Ганною Антоньєвою, об’єднання «Артеміда». На той час Ігор Шаров був серйозним гравцем на газовому ринку. Він не придумав нічого кращого, як натравити на «Артеміду» податківців та «Беркут». Але за горілчану леді заступилося державне телебачення та газета «Московский Комсомолец». Вони згадали, що в армії Шаров займався мародерством. Всі знали, що за цим компроматом стоїть Волков, покровитель Антоньєвої. Шарова швиденько поставили на місце, а конфлікт «розрулив» все той же Волков, при чому з обома залишився в дружніх стосунках.
Брати Чорні. На вибори 2002 року Волков йшов по списку блоку НЕП, до якого входив близький до Кучми Рижов. Останнього зв’язували з інтересами металургійної компанії TWG, за якою стояли скандально відомі громадяни Ізраїлю брати Чорні.

Віктор Медведчук та брати Суркіси. З Медведчуком їх пов’язує давня дружба, ще в 1993 році на прохання Волкова юридична контора Медведчука забезпечила «прихватизацію» футбольного клубу «Динамо» Київ за безцінь братам Григорію та Ігорю Суркісам. Потім Волков разом із Григорієм Суркісом разом оголосили війну на Координаційній Раді по питаннях внутрішньої політики при Президенті тодішньому віце-прем’єру Юлії Тимошенко. А після її зняття з посади вже аж наприкінці 2004 році їх помирив Віктор Медведчук, який чомусь дуже швидко знайшов спільну мову з Тимошенко.
Раїса Богатирьова. Депутатом вперше стала по 41 виборчому округу Донецька. В минулому - провінційний акушер-гінеколог. І раптом стає міністром охорони здоров’я. За висновками аналітиків, Богатирьова на той час була креатурою Волкова. І саме йому зобов’язана як місцем в парламенті, так і кріслом міністра.
…Але коли вожака «вовчої зграї» позбавили влади, вона почала розбігатися хто куди. Тому Волков і хоче повернутися в політику, щоб знову очолити чергову «зграю». Цього разу жертвою його вибору став БЮТ, а полігоном для виборів вибрав не Чернігівщину, а Сумщину. Бо сюди приїхати він боїться, оскільки для свого округу нічогісінько не зробив. Прийшлося б в Сірка очі позичати! От жертвою нахабних «вовчих» експериментів на цих виборах буде Сумщина. Волков як майстерний політичний шулер вже зіткнув лобами місцевий БЮТ і ФЗ, а також домовився із владою про свій мажоритарний округ, де очевидно Партія Регіонів висуне завідомо непрохідного кандидата.


Замість післямови.


Сумчани, готуйтеся - Волков заради власної перемоги здатен на все. Тільки Сумщина від цього тільки програє. Виберете його нардепом і більше не побачите! Чернігівці це знають по собі.

Олександр КОРИТЬКО








Коментарі (0)
avatar