реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Одному із засновників Чернігівського Руху Вадиму Ванжі – 70

Ветерани боротьби за незалежність України та Чернігівська обласна організація Української народної партії щиро вітають з 70-річним ювілеєм одного з найактивніших борців з комуністичним тоталітаризмом і власну державу на Чернігівщині Вадима Ванжу. Здоров’я, щастя й благополуччя! Бажаємо, що Ви на власні очі побачили перемогу ідеалів, за які боролися. Щоб Вам служила Українська влада і жили щасливим життям з усім Українським народом у цій країні!

Біографічна довідка:
Ванжа Вадим Хомич 11.01.1941 року народження.
Наприкінці 80-х років на початку 90- років у Чернігові працював слюсарем контрольно-вимірювальних приборів В/О «Хімволокно».
Брав активну участь у громадсько-політичній діяльності, член історико- просвітницького товариства «Меморіал».
Один із засновників Чернігівської крайової організації Народного Руху України за перебудову 9 липня 1989 р., надавав власну квартиру для проведення зборів засновників РУХу. Брав активну участь у акціях протесту.
Один з засновників і перший голова Зеленої Ради Чернігівської обласної екологічної асоціації «Зелений Світ».
Делегат Установчого з’їду РУХу за перебудову (1989 р.), з лютого 1990 року член Крайової Ради Чернігівської крайової організації Народного Руху за перебудову. Зробив значний внесок у демократизації суспільства та руйнування тоталітарного комуністичного режиму, працюючи задля політичного реформування країни, розбудови вільної, демократичної України.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Фото: нагородження В.Ванжи "Почесною грамотою" Чернігівської ОДА її головою В.Хоменком 15 липня 2009 року.






Коментарі (0)
avatar