реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Очищення дощем, мітлою та законом від Рибакова

23 вересня на центральній площі Корюківки відбувся мітинг на підтримку люстрації та оновлення всіх органів влади. Жителі міста, сусідніх – Городнянського, Коропського, Новгород-Сіверського, Семенівського, Сосницького та Щорського – районів, які входять до складу 207-го одномандатного виборчого округу, вимагали від нині діючого народного депутата Ігоря Рибакова зняти свою кандидатуру з позачергових виборів до Верховної Ради України. Останньому закидали купівлю голосів виборців, співпрацю з Партією Регіонів та голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

До громадян зверталися громадські активісти, учасники бойових дій в зоні антитерористичної операції, депутати та фермери, поети зачитували зі сцени свої твори, артисти співали народних пісень, а місцевий священик казав своє пастирське слово.

На краю сцени стояв ящик із написом «Гречка для прихильників Рибакова» та сиділо зажурене опудало народного депутата. Значною мірою останньому пощастило – за задумкою його мали би спалити, проте через дощ минулося.

Павло Бондаренко, громадський активіст із Семенівки, зазначив, що неприпустимо, коли колишні члени Партії Регіонів досі очолюють виборчі штаби. «Шановні кандидати! – звернувся він до тих, хто збирається висунути свою кандидатуру на виборах 26 жовтня. – Не майте ілюзій! Необхідно провести соціологічне опитування та висунути єдиного кандидата!»

Молодий боєць АТО Володимир Мироненко, що повернувся з фронту на відпочинок, був налаштований більш категорично: «Коли лежиш у окопах і тебе обстрілюють із «Градів», дуже чітко розумієш, хто друг, а хто ворог. А в політиці це незрозуміло. Тому необхідно люструвати всіх! До влади треба обирати молодих – такою була одна з вимог Майдану!» Боєць зазначив, що майже все, що він та його побратими мають на фронті, зібране волонтерами та пересічними людьми, зокрема колективом корюківської фабрики з виготовлення шпалер. На державну ж «допомогу» вони б не вижили.

«Мені соромно, що тут зібралася не вся Корюківка!» – заявив письменник та громадський діяч Коропщини Василь Кирилюк. За його словами, жодна з обіцянок, даних Ігорем Рибаковим перед виборами, не була виконана. Тим часом як благодійну допомогу лікарням, школам та іншим структурам надають підприємства, зокрема вже згадана Корюківська фабрика «Слов'янські шпалери».

Пан Василь також повідомив, що одна з територіальних громад заключила з Рибаковим угоду, за якою той представлятиме її інтереси, а вона, в свою чергу, всім складом підтримуватиме його кандидатуру на всіх виборах. «І що ж депутат для вас зробив?» – згадує письменник свою розмову з представниками громади. «Він дав нам 600 гривень на лампочки!» – відказали ті. «Та мені до лампочки його лампочки! – обурився Кирилюк. – Я хочу, аби ми мали гідність, аби люди нарешті перестали продавати свої голоси!»

Не оминули на мітингу і героїв Небесної Сотні. Так, голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв заявив: «Люстрацію необхідно провести хоча би в ім'я тих, хто загинув!» Він також наголосив, що підтримує ідею децентралізації влади, збільшення повноважень у регіонах та зменшення їхньої фінансової залежності від столиці.

«Коли забрали всі податки з району, єдина Корюківська фабрика не зламалася! Продовжувала підтримувати місцевий бюджет!» – зазначив голова облради, маючи на увазі купівлю потужних підприємств області столичними бізнесменами, що боляче вдарило по місцевих бюджетах.

Наприкінці заходу Василь Кирилюк закликав підтримати резолюцію, в якій громада пропонує Ігорю Рибакову зняти свою кандидатуру з виборів. Також у тексті йдеться, що депутат був довіреною особою Януковича з питань «тушкування» та неодноразово порушував принцип особистого голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України.

А опудало отримало в подарунок від Павла Бондаренка мітлу – як символ очищення.

Слід нагадати, що свого часу подібного подарунку удостоїлася екс-лідер прогресивних соціалістів Наталія Вітренко, після чого назавжди зникла з політичної арени країни.

Хочеться сподіватися, що очищення влади в усіх сенсах цього слова нарешті відбудеться.

Марія ЛИСИЦЯ, фото автора








Теги:тушки, Люстрація, вибори 2014, пр, Ігор Рибаков, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar