реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Очільники області про Бернеса, «Хімволокно» і ялинку

Напередодні новорічних свят губернатор Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник провели традиційну зустріч із журналістами. Підсумували досягнуте за рік, дали відповідь на різні питання.

Одне з них стосувалося долі підприємства «Хімволокно», робота на якому фактично зупинилася. «На підприємстві за чисельністю є 2100 осіб. Воно майже не працює. На цей момент ми ведемо переговори з «Альфа-Банком», який зараз є кінцевим акціонером по контрольному пакету акцій «Хімволокно». Ми відпрацьовуємо спільну програму з поетапного відновлення виробництва. У першому кварталі, думаю, ми зможемо це підприємство запустити», — прокоментував Володимир Хоменко.

Підсумовуючи рік, губернатор зазначив, що ті плани, які ставились щодо соціальної складової, наповнення бюджету та інших завдань, у цілому виконані. «У цьому місяці ми маємо зменшення заборгованості із заробітної плати порівняно з 1 січня 2011 року. За іншими показниками є приріст, за винятком промислового виробництва, що пов’язано в першу чергу зі зменшенням видобування нашими підприємствами, які працюють у галузі нафтодобувної промисловості, нафтопереробної. Значний мінус нам принесла непрацююча галузь — спиртова».

Анатолій Мельник як позитив відзначив налагодження тісної співпраці між державною адміністрацією і обласною радою: «Практично не було жодного заходу, більш-менш суттєвого, де б ми не виступали єдиною командою». На це згодом прозвучало запитання-жарт від журналіста Владислава Савенка, чи не збираються очільники області продемонструвати нам свою «згуртованість» у новорічні свята, наприклад, скупатися разом в ополонці. Голова обласної ради також відповів жартом: «Ми з Володимиром Миколайовичем намагатимемося так відсвяткувати, щоб не дати інформаційного приводу».

Щодо серйозних моментів прес-конференції, Володимир Хоменко розповів про бюджет на 2012 рік: «Найбільша проблема, яка турбує стосовно бюджету, — це, як і в тому році, недофінансування бюджетної сфери захищених статей. Це викликано не тим, що хтось не хоче нас профінансувати. Формула виділення коштів для різних регіонів передбачає, наприклад по школах, ураховувати кількість учнів і кількість учителів, а не кількість закладів. Кількість населення і лікарів, а не лікарень. Мережа закладів у Чернігівській області десь тотожна закладам освіти в Дніпропетровській області. Але там утричі більше населення. Кожного року для нашої області надається так звана дотація вирівнювання… У цьому році знову нам доведеться як виняток просити дофінансування».

Не залишилася поза увагою ситуація в Ніжині — протистояння між міським головою та групою депутатів. Щодо цього Володимир Хоменко сказав: «Це протистояння між мером і частиною депутатів не робить честі нікому. Ніхто з них не показує того, що вони працюють на громаду». Далі — про пам’ятник Бернесу: «Ніжин має дуже далекий стосунок до того, як ставився цей пам’ятник. Вони перетягують канат — мерія і депутати. А пам’ятник приїхав і поставив Коптєв із Прилук. Але це відповідь на питання, хто думатиме про ніжинців і про Ніжин».

Навпроти будівлі обласної адміністрації, де проходив прес-захід, красується головна ялинка області. Цього року штучна.

Тому не дивно, що одне із запитань стосувалося цієї ялинки. «Я свого ставлення говорити не буду. Для мене важливо, що скажуть жителі з цього приводу», — сказав Володимир Хоменко. А от Анатолій Мельник помітив: «У Ватикані ми ставимо українську натуральну ялику, а самі робимо штучні. Можливо, ми не доганяємо ту тенденцію, яка є у світі, що штучне ніколи не буде кращим за натуральне».
Наостанок звучали побажання щастя, злагоди та достатку в новому році.

Вікторія ГАВРИК



Теги:Володимир Хоменко, Анатолій Мельник, Чернігівська ОДА, підсумки року


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Щодо "пам'ятника Бернесу" є чимало запитань до голів - облдержадміністрації і міста, на предмет правопорушень.
Шкода, що журналісти їх не озвучили. Будемо сподіватися, "Сіверщина" заповнить цю прогалину.
avatar