реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Економіка попри війну

Начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус підбив підсумки року, що минув, у цифрах економічного стану.

Зокрема, він повідомив, що внаслідок воєнних дій зруйновано чи пошкоджено 450 об’єктів підприємницької діяльності, сума сплачених бізнесом податків зменшилася на 20 відсотків, на стільки ж упав оборот роздрібної торгівлі, а експорт та імпорт скоротилися на третину.

Проте є й обнадійливі цифри. Обсяги експорту жирів та олій зросли 2,8 раза, майже настільки ж – у 2,4 раза обсяги хімічної промисловості і пов’язаних з нею галузей.

Відрадною стала державна підтримка. Так 81 заявник отримав підтримку зі створення нових робочих місць, яких з’явилося в області більше сотні, а десять заявників отримали більше 40 мільйонів гривень на розвиток переробних підприємств. Один переможець гранту отримав майже 10 мільйонів на розвиток садівництва та вирощування ягідних культур. Також на Чернігівщині підприємці отримали більше двох мільярдів гривень за програмою кредитування 5-7-9%.



Теги:підсумки року, В'ячеслав Чаус, Чернігівська ОДА, кредити, садівництво


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Просіла" економіка Чернігова, менше Ніжена, мабуть, ще менше Прилук. Експорт жирів це з Ніжена, а хімія з Прилук. Наслідки війни відбилися на децентралізації економіки, тенденція збережеться.
avatar