реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Обласний центр хоче стати... столицею. Культурною

Амбіцію стати «Великою культурною столицею-2022» засвідчила заявка обласного центру на конкурс від Українського культурного фонду. Грант має піти на реалізацію восьми проектів, що об'єднані в «Абетку культурних подій».

Зокрема, передбачається перетворити парк-урочище Ялівщину на безбар'єрний інфраструктурний простір, де будуть екскурсійні маршрути, тематичні лекторії, катання на човнах-довбанках, концерти старовинної музики. Місто планує проводити фестиваль "Чорний град" з майстер- класами, квестами, виготовленням міні-скульптур. Ще один фестиваль - "Поліський рецептор" має включати в себе конкурси бариста, офіціантів, розвиток і пропаганду поліської кухні. Козацький період стародавнього міста пропонують актуалізувати чотирма тематичними тижнями гетьманів Мазепи та Полуботка, генерального обозного Дуніна-Борковського, з яким пов'язана давня чернігівська легенда.

А ще в проектах - симпозіум скульпторів, формування каталогу крафтових виробників Чернігівщини, розвиток літньої "Зеленої сцени", виготовлення сувенірів.

Як розповіли в управлінні культури та туризму міської ради, поштовхом для подання заявки до УКФ стало підписання меморандуму про співпрацю з відділом культури Славутича. Це місто отримало статус "Мала культурна столиця-2021".
"Голос України"



Теги:Славутич, Чернігівська міська рада, Український культурний фонд, культурна столиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar