реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Обласна податкова: підсумки роботи

Про підсумки роботи податкової служби області за перше півріччя та забезпечення виконання завдань зі збору платежів до бюджетів усіх рівнів у липні, третьому кварталі та другому півріччі йшлося під час розширеного засідання колегії ДПА в області.
Голова ДПА в області Валентин Осипенко зазначив, що за перше півріччя до Державного бюджету зібрано 2,7 млрд. грн., що на 865 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. До місцевих бюджетів надійшло 582,6 млн. грн., що на 95 млн. грн., або на 19 відсотків більше минулорічних надходжень.
Виконані завдання з більшості бюджетоформуючих податків: податку на прибуток - на 105,3 відсотка, ПДВ – на 113,8 відсотка, акцизному податку - на 102,5 відсотка, податку з доходів фізичних осіб - 106,7 відсотка тощо.
Валентин Осипенко докладно зупинився на напрямках роботи, які Державна податкова служба України визначила, як пріоритетні. Приміром, щодо адміністрування податку на додану вартість зазначено, що обсяги оподатковуваних операцій протягом першого півріччя зросли на 28 відсотків, отже у другому півріччі слід очікувати зростання надходжень до бюджету. Вказано також на недопущення зростання сум ризикового кредиту. Також має відійти у минуле практика використання старих податкових накладних.
Йшлося й про посилення контролю за неактивними, так званими, сплячими підприємствами, а також тими, які декларують податковий кредит на рівні податкових зобов’язань або ж звітують про збитковість. Податківці орієнтовані наполегливо працювати на упередження появи ризикових підприємств.
Ангалізуючи контрольно-перевірочну роботу, Валентин Осипенко звернув увагу на якість відбору підприємств для включення до плана-графіка. Значна увага приділена роботі з боржниками щодо ефективності заходів з погашення боргу перед бюджетом.
Комплекс намічених заходів має забезпечити ефективну роботу у другому півріччі.
Про резерви збільшення збору платежів до бюджетів говорив і заступник голови ДПА в області Олександр Зінченко.
Участь у засіданні колегії взяв прокурор Чернігівської області Сергій Мірошниченко. Він говорив про діяльність податкової служби з позиції контролюючого органу. Особливий акцент зробив на аналітичній роботі. Зокрема, порадив оцінювати роботу й через призму антикорупційного законодавства, яке набрало чинності з 1 липня. Приміром, щодо погашення платниками боргу перед бюджетом.
До порядку денного засідання також були включені питання щодо ефективності вжитих заходів при відпрацюванні підприємств – ймовірних вигодонабувачів, транзитерів та податкових ям, а також збиткових підприємств. Йшлося й про результати роботи підрозділів погашення прострочених податкових зобов’язань, а також про стан протидії корупції в органах податкової служби.
Були запрошені до виступу й начальники тих податкових інспекцій, де не сповна використані резерви у наповненні бюджетів. Їм довелося не лише пояснити чому це сталося, але й аргументувати зобов’язання щодо виправлення ситуації.
Прийняті під час засідання колегії рішення відображені в протоколі. Виконання кожного пункту доручень поставлено на контроль.

Відділ МРР та звернень громадян
ДПА в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar