реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Обережно: шахраї зникають разом з вашими грошима!

Про шахрайства, здійснювані ромами, або людьми, які маскуються під соціальних працівників, вже писано-переписано. Шкода, що дехто з жителів Чернігівської області чи то ігнорує ці звернення правоохоронців, чи то по своїй легковажності, продовжує потрапляти на гачок до цих аферистів. Входячи в довіру до людей вони обманом видурюють в них гроші, цінні речі та інше.

Приміром, днями літня жінка із села Пилятин, що на Козелеччині, так і не зуміла розгледіти аферисток у двох особах, які за своєю зовнішністю були схожі на ромів, котрі переступили поріг її оселі під приводом перебинтувати ногу. Після кількох хвилин перебування в будинку жінки вийшли, а господарка провівши їх повернулося до оселі і побачила, що в спальній кімнаті перевернута постіль і зникли 500 гривень.

А в селі Браниця Бобровицького району 85-річний місцевий мешканець залишив своє обійстя на годину не замкнуте, коли ж повернувся то виявив зникнення 3800 гривень. Як пізніше пояснив сусід старенького, він бачив, як від будинку потерпілого йшли три жінки ромської народності і рахували гроші, а коли помітили його прискорили крок та озираючись сіли в червону автівку і поїхали.

Тому правоохоронці звертаються до мешканців міста і області.


Шановні громадяни!
Як відомо з давніх-давен, деякі представники цього кочового народу, або звичайні шахраї, крім просто крадіжок, вправно користуються методами навіювання та ілюзіонізму. Особливо часто їх клієнтами стають надміру довірливі громадяни, переважно молоді дівчата, або люди похилого віку. Як правило, основними методами шахрайств стосовно молодих людей є так зване "зняття порчі" та гадання. Для громадян більш старшого віку вони застосовують методи психологічного тиску. "Вдаряють" на жаль та співчуття. Вони просяться в помешкання перепеленати дитину, напитися води і т.п. і т.д. Як наслідок - з помешкань зникають дорогоцінності, гроші, коштовні речі. Майже завжди роми користуються навіюванням, тому, щоб не стати жертвою їх хитромудрих комбінацій, намагайтеся не вступати з ними в тривалий словесний контакт, спробуйте якнайшвидше від них відчепитися. Краще за все покличте на допомогу когось із знайомих чи сусідів. Якщо ж Ви побачили, що ці аферисти зайшли до когось із знайомих - повідомляйте міліцію.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області




Теги:зняття порчі, Роми, шахраї, аферисти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar