реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Обережно... квартиранти!

Тема: квартирант-хазяйка мабуть скоро стане такою ж анекдотичною, як і теми теща-зять, невістка-свекруха. Хто підпадає під категорію «квартирант»? Це студенти, молоді спеціалісти, молоді сім»ї та інші. Не завжди квартиранти задоволені хазяйкою, але в основному терплять. Частіше можна почути нарікання хазяїв на квартирантів.

Місто Мена невелике. Тут немає спеціальних навчальних закладів, а отже й студентів. Але час від часу тим, хто не має власного житла чи проживає в місті тимчасово, доводиться знімати квартиру. Але іноді відносини квартирант-хазяйка доходять до курйозів. Так, наприклад, одна шанована в місті жінка поважного віку якийсь час мала такого квартиранта, що коли він їхав з роботи пізно ввечері, то сусідам усієї вулиці треба було тікати куди видно, бо їздив п»яний: міг в»їхати в паркан чи дерево, чи ще кудись. Інший майже щодня приїздив з відірваним то переднім, то заднім бампером.

Одна поважна особа вирішила взяти на квартиру молоду жіночку, вважаючи, що з нею буде менше клопоту, ніж з чоловіками. Але дуже помилилася. В час кількаденної відсутності господарки, та жіночка запрошувала до себе осіб протилежної статі. От її друг серед глупої ночі вирішив прийти в гості. Але вона дверей не відчиняла. Тож молодик вирішив з»ясувати стосунки через двері. А щоб вони не заважали - вибити їх. Але вибив не лише двері, постраждала частина віконних шибок у веранді та частково були пошкоджені дверні пройми. Можливо, на цьому б не закінчилося, якби квартирантка не викликала міліцію, яка заспокоїла розбишаку.

Одна ніжинська бабця заявила: «От у мене був такий гарний квартирант, ну золото! Як піде вранці на заняття, то тільки ввечері приходить». Висновок такий: гроші сплати, а на квартирі з’являйся якомога рідше. А ще краще взагалі не з’являйся.

А мешканці Ніжина, які проживають поблизу навчальних закладів, давно зрозуміли, що тримати на квартирі студента стало вигіднішим, ніж свиню у сараї. Свині треба харчі й догляд. Та ще й переживай, чи не здохне. А студент заплатить за тимчасове житло гроші, то можна щодня купувати свіжину без проблем. Тож, без перебільшення, сараї, де тримали свиней, хазяї вичистили, побілили, поставили сякі-такі допотопні меблі (столи, ліжка) та здали студентам під тимчасове житло. Літній варіант передбачає будь-який дах над головою: під житло здають навіть гаражі, та різні будки. Деяким студентам довелося якийсь час жити в примітивній літній кухні, до якої впритул була розміщена собача будка з псом Тузиком.

Віра Магула, м.Мена

Повністю стаття надрукована в газеті "Сіверщина".




Теги:студенти, мена, квартиранти, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar