реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Обережно - гриби!

Аби запобігти неприємним ситуаціям, пов’язаним з отруєннями громадян дикорослими грибами, Управління ДСНС України у Чернігівській області рекомендує дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів.

Не збирайте гриби поблизу трас, на пустирях і звалищах. Ті, що вам не відомі, краще викинути! Небезпечні перезрілі, слизькі, червиві та пошкоджені гриби!

Слід зазначити, що дітям до 14 – 16 років гриби протипоказані взагалі, оскільки система травлення дитини "перебудовується" лише після 18 років. Навіть їстівні гриби малюкам – вороги!

Пам’ятайте, що не лише сирі, але й погано очищені, недоварені, недосмажені, не просолені гриби можуть стати причиною отруєння. Незважаючи на високі харчові та смакові якості, гриби погано перетравлюються шлунком. Упоратися з такою їжею може лише абсолютно здоровий дорослий організм. При хворобах нирок, печінки, запальних процесах шлунка гриби протипоказані й дорослим.

Рятувальники ДСНС України застерігають! Збирання грибів для людини – це завжди "гра з вогнем". Якщо Ви бажаєте здоров’я собі та своїм близьким, будьте обережними! Не ризикуйте своїм життям! Грибник, як і сапер, може помилятися лише один раз! При перших ознаках отруєння, не зволікайте і негайно викликайте "швидку допомогу"!

Полковник служби цивільного захисту Ігор ФЕДОРЕНКО,
начальник У ДСНС у Чернігівській області



Теги:отруєння, рятувальники, гриби, ДСНС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar