реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ну, за майбутнє Коломойського!

Нардеп від групи "За майбутнє" Ігор Палиця разом з дружиною та 24-річним сином контролюють бізнес в Австрії, Франції та Швейцарії, а також володіють розкішною резиденцією поблизу Женеви.
Джерело: розслідування "Центру протидії корупції" .

Оксана Палиця зареєстрована у розкішному житловому будинку на березі озера в центрі Женеви. А сусідкою Палиці є Анжеліка Коломойська, донька олігарха Ігоря Коломойського.

Також Оксана Палиця є власницею компанії White Rock у Франції, головний офіс якої розташований у середньовічному замку Буффавенс (на фото) , неподалік від Женеви. За даними французького реєстру компаній, White Rock займається нерухомістю, зокрема, будівництвом, придбанням будівель, а також їхнім комерційним використанням, орендою та управлінням.
Ігор Палиця контролює бізнес ще в одній країні ЄС. Відповідно до розслідування Deutsche Welle, він брав активну участь у купівлі низки готелів та ресторанів у Земмерінгу, гірськолижному містечку в Альпах.
Deutsche Welle повідомляє, що за придбанням нерухомості в Земмерінгу стояв олігарх Ігор Коломойський.
Не погано так бєнєблаЗЕнь влаштувався в капіталістичному світі, а як переконливо агітує проти співпраці з МВФ і заходом.

У ЦПК додали, що у Верховній Раді Палиця "атакує ключові реформи, необхідні для співпраці України із Заходом". Мова йде про запровадження міжнародних стандартів корпоративного управління державними підприємствами, забезпечення незалежності антикорупційних органів та Нацбанку України – усі ці питання важливі для співробітництва між Україною та ЄС і МВФ.

Нардеп Палиця також публічно жорстко критикує західних партнерів, називаючи їх такими, що "колонізували Україну за рахунок продажних чиновників, які тримають гроші на Заході", попри те, що, за даними ЦПК, через дружину та сина сам має розкішні статки на Заході.

За словами Шабуніна, усю цю інформацію ЦПК передасть правоохоронцям України, Швейцарії, Франції та Австрії.

2019 рік став успішним не тільки для Ігоря Коломойського, який після двох років добровільного вигнання повернувся в Україну, а й для 24-річного сина народного депутата Ігоря Палиці Захара.

Свою бізнес-активність Захар Палиця почав у 2017 році. З того часу він зареєстрував та став співвласником 16 українських компаній. Однак найуспішнішим виявився 2020 рік, коли молодший Палиця став офіційним партнером Коломойського.

Одна з компаній Захара Палиці — ТОВ "Маренго ЛТД" — має спільну адресу та один мобільний телефон з компанією "Лесор Одеса". Ця компанія є власником п'ятизіркового готелю Palace Del Mar на березі моря в Одесі. Право власності на цей об'єкт площею 4 тис кв м "Лесор Одеса" оформила через суд.
Прокуратура намагалася оскаржити це рішення, але прокурор двічі не прийшов на засідання, тому суд залишив позов без розгляду. За даними реєстру нерухомого майна, вартість готелю у 2015 році становила 15 млн дол.

У січні 2020 року Захар Палиця став бізнес-партнером олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова за двома нафтопереробними комплексами: ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ПАТ "НПК-Галичина". Останній має потужності, що дозволяють переробляти до 2,3 млн тонн нафти за рік.

Зиновій ГУЗАР



Теги:Коломойський, За майбутнє, Зиновій Гузар, єврейське лоббі, олігархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar