реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Новорічний прогноз від Олега Соскіна

На початку року Україні доведеться знову платити російському «Газпрому» приблизно 1,5 млрд. доларів по мінімуму - гроші, які, на жаль, теж не були зароблені всередині країни (чомусь ...). Замість цього уряд, знову ж таємним чином, дав «НАК Нафтогаз України» необхідну суму у вигляді облігацій внутрішньої державної позики.
Все це говорить про те, що в новому році ми з вами і наші діти стаємо ще більшими боржниками і те, що до кінця січня борговий тягар складе вже 56 млрд. доларів, звичайно, позначиться, безумовно.

Другий момент, який буде нам усім заважати у 2011 році - це те, що уряд олігархів, йдучи на поводу в обіцянок, даних МВФ, ще більше «закрутить гайки». Сюди віднесемо і збільшення пенсійного віку, і підписання Януковичем драконівського закону про штрафи та пені за квартплату. Що ж, для когось може і нормально відбирати за борги квартиру, але що робити, якщо в Україні 60% неплатників складають у прямому сенсі СПРАВДІ бідні люди?

Ось і виходить у результаті: командну радянсько-комуністичну систему залишили, але пропонують жити як при дикому капіталізмі...

Однак повернімося до прогнозів. Не виключено, оскільки традиційна стара опозиція розгромлена, і мабуть, все-таки буде заарештовано Тимошенко, що «регіонали» зважаться на бліцкриг і проведуть 31 березня парламентські вибори. Крім того, я допускаю, що в першому півріччі у прокуратури, міліції та СБУ настільки зміцніє почуття впевненості у своїй абсолютній безкарності, що їм «на хвилиночку» здаватиметься, що саме вони - головні господарі життя, а всі решта, як у Росії та Білорусі, ходитимуть перед ними навшпиньки.

Тільки от чомусь мені здається, що це відчуття у них буде оманливим... Адже наші люди забавно влаштовані: мовчать-мовчать до пори до часу, а коли «міць» владна починає стрімко перетікати через край, раптом піднімаються. І тоді, боюся, Януковичу ні вертолітний майданчик не допоможе, ні таємний хід до нього.

Та й взагалі для «недоторканної касти», що висмоктує кров з нас, 2011 рік може виявитися небезпечним на найбільш негативні наслідки. Припускаю навіть, що ці «чреватості» накопичаться вже до травня-червня.

Звісно, не бачити нам у 2011 році ні ЄС, ні безвізового режиму, ні НАТО і нічого іншого. Та й взагалі рятуватися треба самим. Треба бути подалі від Росії, оскільки дуже вже ця держава - Московія, непередбачена і чекають її, на мій погляд, великі біди. Це видно навіть по тих катаклізмах, які в них трапляються практично щодня.

Для звичайних українців 2011 рік стане основним, оскільки чітко розділить людей на тих, хто створює і тих, хто пожирає. Для прикладу: ті, хто працює в міліції, податковій чи прокуратурі, то - жерці. Вони нічого не виробляють, а просто смокчуть нашу кров.

Простому народу треба об'єднуватися. На рівні своїх квартир у будинках створювати товариства власників житла, координаційні будинкові комітети, обирати активних лідерів, яким можна довіряти, і таким чином захищати свою власність, гідність, свободу, своїх дітей та батьків.

Адже кролик сам по собі не хижак, а значить, 2011 рік не повинен бути роком хижаків і кровопивців. У будь-якому разі, ми цього не допустимо, правда?

Олег Соскін,
директор Інституту трансформації суспільства,
професор Національної академії управлінняOleg Soskin Portal




Теги:прогноз, національна революція, олігархи, Газпром, збільшення пенсійного віку


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Сьогодні оцінка пана олега є найбільш правдивою. Всі ж добре бачать, що країна економічно не розвивається. Особливо таке помітно на Чернігівщині. Скажіть, що у нашому краї рухає економічну потугу?Де ті базові підприємства, що є бюджетоутворюючими? Райони розвиваються примітивно, за схожістю на натуральне господарство середньовіччя. Натомість керівництво навіть Черніговщини має ще й якусь впевненість!? Розповідають казки про зрушення. Можливо, тільки для кого? Але ми не розуміємо таких варіантів, коли нема результата. От як у Новгороді-Сіверському районі- на січень заборгованість бюджетникам складає більше двох мільйонів гривень???!!!Вчителів відправляють на курси, геть забуваючи, що їм треба і зарплату виплатити і на відрядження гроші додати.Кажуть просто-шукайте гроші і...вперед!!! Педагоги вже бачать, що по доброму не вирішать проблеми. На таку байдужість керівництва починають готувати документи до суду. Адже нам приносять рахунки за електроенергіюз акцентацією на нарахування пені у випадку несвоєчасних розрахунків!? Ну хіба не жорстоке лицемірство??! А де зарплати? Одним словом, готують народ до соціальних протестів, які дійсно можуть стати непередбачуваними жодним сценарієм. Адже перш за все людина повинна окрім розмов , обіцянок і словесної тріскотні мати можливість харчуватися, вдягатися, платити компослуги. Життя за ціма показниками у моїх колег стає схожим на період кінця 90-х років, коли заборгованість у бюджетників нашого району доходила до 10 місяців. А додайте безробіття, яким охоплена у нашому краї половина населення!!!А це ж- потенційна загроза громадянському спокою від сьогодення!!! А що робиться у селах? До тієї пори, поки економіка у кожному районі не запрацює, будемо сподіватися тільки на той "зашморг"(!!!), яким для нас стає все реальним як величезний борг, у полоні якого нас привчають жити!
avatar
2
Прочитаешь прогноз Олега - так и жить неохота.
avatar