реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Новорічне опитування "Сіверщини": Сергій Тримбач

На питання "Сіверщини" відповідає відомий кінокритик, дослідник творчості О.Довженка, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач.

1) Ваш підсумок року і прогноз на наступний? 2) Людина року/подія року 3) Побажання читачам сайту "Сіверщина"

1) Один із найважчих у житті - у моєму і багатьох українців. В лікарні побував я (той самий ковід), дружина Тетяна (надскладна операція і надскладний післяопераційний період), син Андрій (складна операція, пов'язана з ногою й усім, що в ній є). Слава Богу, вижили. Одначе я просто уражений картиною горя людського - для багатьох хвороби це ще й фінансова і просто життєва катастрофа. Ціна ліків - замежева, аморальність фармацевтичної мафії так само. Ось це і мій підсумок: ті, хто править бал у нас, це люди без дрібки моралі, без совісті, без уявлення про те, що будуть горіть у пеклі... Тільки ж чимало українців потрапили у пекло вже тут, у земному житті.

2) Так виходить, що цьогоріч я спілкувався більше з людьми, яких немає поруч, але які є. Іван Миколайчук й Богдан Ступка - про них я написав дві книжки (з'являться в січні 2022-го, вид-во "Дух і літера"), вони мої герої року. А ще - Олександр Довженко. З колегами по Інституту мистецтвознавства, фольклористики і етнології НАН України підготували перший том Енциклопедичного довідника "О.Довженко". Я сам - 3 том "Історії українського кіно", увесь присвячений Довженку.

3) Побажання просте: давайте повертати Україну собі, українцям. Нами керують люди, яким до дупи ми, як і всі інші; ми для них кріпаки, інструмент наживи. Ми весь час комусь віддаємось, настав час віддати Україну собі. Звичайно, це важко, тре' перти плуга. Революційний спосіб вже випробували - плодами революцій, як відомо, користуються "господарі" нашого життя.



Теги:підсумки року, Сергій Тримбач, опитування Сіверщини, Національна спілка кінематографісті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar