реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Новорічна анкета: ми поламали червону комуну - Валерій Сарана

Редакція сайту задала питання відомим людям Чернігова: що значить 2014 рік для України, для Вас особисто і який прогноз на 2015 рік?

Відповідає Валерій Сарана, перший голова чернігівського краєвого Народного Руху, після проголошення Незалежности працював заступником голови обласної державної адміністрації, в останні роки - директором меморіалу у Крутах:

1) За підсумками року, що минає, я відчуваю гордість за свій великий народ.Скільки москалі не пробували поставити нас на коліна - стинананням голів, голодомором, гулагами - а вічне, незнищенне в нас залишається, бо воно дане Богом. Цього року ми, українці, нарешті серйозно зрушили червону комуну - від повалення пам'ятників Лєніну до комуни в головах. Минулий рік - кривавий рік для України, але все ж головне у мене почуття - гордість за свій народ.

2) Рік почався з народження першого унучка 1 січня - якраз у день народження Степана Бандери. Що я зможу - вкладу йому, щоб виріс українським націоналістом.Сам я збирався йти на війну - не взяли і тому через свої немалі роки відчуваєш себе наче упослідженим. Почав писати спогади про себе і свій рід - за наполяганням друзів. Але це не старість, це - передавання естафети молодшим.

3) Цей рік буде роком Кози, але - аби не Козла.Особливо у владі та політиці взагалі. Я переконаний, що хоча рік і буде непростим, але наблизить Україну до НАТО і Європейського Союзу. У цьому році ми переможемо москалів.

Питав Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Валерій Сарана, Народний Рух, прогноз на 2015 рік, підсумки року, новорічна анкета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar