реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Новини з македонського фронту

На Балканах стає гарячіше не тільки від маленької Чорногорії, яка відважилась в імперців - сербів повернути собі церковне майно, а й від македонців, що їх греки змусили зватися заради НАТО- ЄС північними македонцями.

Тамтешня православна церква має ген-ген давнє коріння, аж до того, що начебто вони й Русь хрестили. А 1958 року, ще за комунії Тіто, відновили, хоч і автономну, але Охрідську архієпископію. А 1967 року взагалі проголосили автокефалію. Уявляєте. якби такий тектонічний здвиг пройшов в Україні того часу?!

З того врем'я серби на македонців вовком дивляться. Але ті й подосі хочуть автокефалії, сиріч незалежності.
І ось щойно Вселенський патріарх Варфоломій I прийняв керівництво Північної Македонії і прийняв апеляцію щодо вирішення їх церковної проблеми. Тим паче, що й Болгарська церква підтискає, готуючись повз Константинополя визнати македонців. Наразі Варфоломій запросив і сербів і македонців до себе на чарку ракії (закресліть - треба: на чашку чаю). Але шанси, щоб їх примирити, близькі до нуля.

...А підгорає у московитів, для яких серби - союзники, я тє дам!

Відтак українська автокефалія продовжує бути буреломом у політичних хащах світового православія, сильно задиханого московським духом...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Варфоломій I, Томос, Македонія, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar