реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Новий податок від команди Зе

Нардеп з фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський вніс до Верховної Ради проект закону №2208, яким пропонується ввести новий податок з обміну валюти в готівковій формі, який буде спрямовуватися на розвиток спорту, пише Liga.net.

"Після спрощення здійснення валютно-обмінних операцій в лютому 2019 року окремі банки ввели онлайн-покупки іноземної валюти. Тому введення збору на розвиток спорту з операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі буде стимулювати громадян і суб`єктів господарювання здійснювати операції з продажу та/або купівлі іноземних валют в онлайн-режимі в безготівковій формі без відвідування фінансових установ, їх структурних підрозділів та пунктів обміну валют", - йдеться в пояснювальні записці.

Законопроектом передбачається, що платниками збору на розвиток спорту є уповноважені установи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Ставку збору пропонується встановити в розмірі 1% від операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Крім того, документ передбачає, що "ненадання платниками збору на розвиток спорту першого примірника розрахункового документа при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі або надання такого документа не на повну суму тягне за собою накладання штрафу у розмірі 100 відсотків від суми операцій з купівлі іноземної валюти, здійснених платником збору без надання розрахункових документів".Фінбаланс



Теги:перемога Зеленського, обмін валюти, Податки, Дубинський, команда ЗЕ, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar