реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Новий автобус поїхав у Куликівку

На шкільному подвір’ї Куликівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було гамірно та святково. Привід для такого зібрання більш, як значущий: від завтра учнів із довколишніх сіл до опорної школи у селище привозитимуть новеньким автобусом.

Ключі від комфортабельного транспортного засобу очільникам району сьогодні передали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та заступник голови обласної ради Арсен Дідур. У заході також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, депутати обласної ради.

Нагадаємо, що кошти на придбання автобусів надано завдяки перерозподілу деяких видатків державного бюджету.

— Область придбала шість шкільних автобусів. У планах ще 34, але вже за 50% співфінансування з місцевих бюджетів. Загальна потреба Чернігівщини — 56 автобусів, — зауважив Леонід Сахневич. — Днями ключі від нових «помічників» вручатимемо у Городні, Щорсі, Новгород-Сіверському, Сосниці. Вибір районів відбувався з урахуванням кількості малокомплектних шкіл та можливостей місцевого бюджету самотужки купити транспортний засіб.

Наразі Куликівська школа нараховує понад 500 дітей, у кожній паралелі є по два класи, а у першому і другому — навіть по три. Наповнюваність класу від 22 до 28 осіб.

37 дітей із шести довколишніх сіл, хто своїм ходом, хто стареньким шкільним автобусом, щодня долають від 5 до 15 кілометрів.

Новий автобус стане в нагоді і для екскурсій малечі та юнацтва у межах області.

Побажавши успіхів у навчанні та висловивши сподівання на подальші здобутки, Леонід Сахневич та Арсен Дідур разом із учнями на кілька хвилин теж стали пасажирами подарованого транспортного засобу.



Теги:шкільні автобуси, Чернігівська ОДА, опорні школи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar