реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нормандський формат: зрада чи перемога?

Лідери країн «нормандського формату» 9 грудня у Парижі досягли низки домовленостей. Про це учасники зустрічі повідомили на завершальній пресконференції, повідомив з Парижа кореспондент Тижня.

Так президент України Володимир Зеленський, президент РФ Владімір Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон досягли домовленостей щодо обміну утримуваних осіб між Росією та Україною у форматі «всіх на всіх» до 31 грудня. Також домовилися про три ділянки розведення на Донбасі, тоді як Путін наполягав на відводі військ по всій лінії розмежування. При цьому, за словами Макрона, розведення планується до березня 2020 року. Після цього має відбутися новий саміт. Також досягнуто домовленості, що всі країни учасники мають надати доступ ОБСЄ на Донбасі цілодобово.

При цьому Путін заявив про потепління відносин між Росією та Україною. Мовляв, сторони досягли неабиякого прогресу. Також він заявив про ухвалення документу про прямий діалог між учасниками конфлікту.

Водночас Путін і Зеленський не домовилися щодо виборів на Донбасі та виведення російських військ і доступу Києва до українсько-російського кордону.

Крім того, українська і російська делегації не досягли домовленостей щодо питання газу. Про це заявив, виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Алла ЛАЗАРЄВА, "Тиждень"

Коментарі знавців

Не знаю, Нормандія це ще більше про Донбас чи вже більше про газ та все інше. Схоже, що 50 на 50. Дуже не раджу зв'язувати ці питання - погано закінчиться

Павло КЛІМКІН

Схоже, що Зеленський зрозумів, що з Путіним домовитися неможливо. Це - найголовніший результат зустрічі, як на мене. Ну, надто вже тупо Москва повторює свої безглузді мантри. І жодні наступні 4 місяці не допоможуть. Дуже добре було б, щоб в української влади зникли останні ілюзії

Володимир ОГРИЗКО

Все, про що реально домовились Зеленський і Путін, стане відомо не сьогодні. І не завтра. Це стане зрозумілим лише за діями Президента та його партії у ВР. А ось за те, що НЕ домовилися(принаймні,на цьому етапі) треба дякувати людям, які сказали #НіКапітуляції і вийшли на вулиці!

В'ячеслав КИРИЛЕНКО

За годинну прес-конференцію Росію жодного разу не названо агресором. Територію, яку вона окупувала, не названо окупованою. А російських загарбників президент України спершу цнотливо охрестив "іноземними військами", а потім "сепаратистами".

Святослав ЦЕГОЛКО

Головне "досягнення" , наскільки я зрозумів - 1. Остаточний розпад антикремлівської міжнародної коаліції. 2. Затвердження опінії, що у нас внутрішній конфлікт, а не війна з РФ... І це повна поразка для нас....

Дмитро БІЛИЙ Фото Алли ЛАЗАРЄВОЇ



Теги:Павло Клімкін, Алла Лазарєва, нормандський формат, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar