реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Нью-Йорк таймс" про звільнення Залужного

Президент Зеленський планував звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, але змінив рішення після того, як інформація потрапила в ЗМІ, повідомило у вівторок, 30 січня, видання The New York Times з посиланням на обізнані українські джерела.

Колишній український високопосадовець заявив, йдеться в матеріалі, що уряд Зеленського планував звільнити генерала Залужного, але «відступив» у понеділок увечері, коли стався витік інформації. Тепер вони «сповільнюють процес», цитує газета посадовця.

Народний депутат України, який був поінформований про ці плани, надав NYT схожу інформацію. За його словами, Зеленський та Залужний зустрічалися в понеділок увечері, але жодного рішення не було прийнято. Однією з проблем була відсутність негайної заміни на місце головнокомандувача ЗСУ, сказав співрозмовник американського видання.

На лінії фронту, додає NYT, деякі солдати нарікають на ситуацію з можливим звільненням Залужного.

«Залужний користується дуже високим авторитетом в армії», — сказав лейтенант Павло Величко зі 101-й бригаді тероборони.

За його словами, звільнення генерала стало б «сигналом для командирів усіх рангів: незалежно від того, як добре ви виконуєте свою роботу, ви можете бути звільнені без причини».

NV



Теги:Залужний, Зеленський, Нью-Йорк таймс, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar