реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ніжинські рятувальники допомогли палаючій Туреччині

Щойно повернулися додому, в Ніжин, рятувальники зі спеціального авіаційного загону – два літаки АН- 32П протягом двох тижнів допомагали гасити катастрофічні пожежі на півдні Туреччини. Вони працювали над Анталією та Іспартою і здійснили 120 вильотів та скинули 992 тони води.

Як повідомив перший заступник начальника авіаційного загону Костянтин Коломін, умови роботи були непростими через роботу в горах, але із завданнями справились. Вказували куди скидати воду турецькі лісники, які були в кожному літаку.

Зустрічав екіпажі Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Він привітав рятувальників із поверненням і зазначив, що уся Україна ними пишається, а громадяни Туреччини завжди будуть вдячні їм за неоціненну допомогу і врятовані домівки. «Більш ніж два тижні тому ви вирушили на допомогу до Туреччини, яка потерпала від масштабних лісових пожеж. Прекрасна країна була охоплена полум'ям, люди втрачали свої домівки. У цей важкий час наша країна об'єдналася з усім світом і простягнула руку допомоги турецькому народові. Дякую вам, що повернулися додому цілими й неушкодженими», - сказав Микола Чечоткін.



Теги:Україна - Туреччина, ДСНС в Чернігівській області, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar