реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ніжинська громада б’є на сполох

Днями у Ніжині активною громадськістю розпочався збір підписів у підтримку звернення до Президента України Віктора Януковича, в якому громада міста інформує Гаранта Конституції про ситуацію довкола кримінальної справи, порушеної проти міського голови Михайла Приходька. У тексі звернення до Президента громада Ніжина вимагає якнайшвидше поставити крапку у кримінальній справі за хабарництво і нарешті дати відповідь чи винен мер у отримання хабара, чи ні.

Головним мотивом написання такого звернення, за словами ініціаторів, є значне затягування розгляду вищезгаданої кримінальної справи з боку захисників підсудного Приходька. Затягування справи проявляється у неявці адвокатів підсудного на судове засідання чи імітації стану різкого погіршення здоров’я у захисників.

Також у тексті звернення громадськість висловила занепокоєння Президенту України з приводу того, що людина проти якої порушена кримінальна справа за здійснення тяжкого посадового злочину, по статусу є вищою посадовою особою органу місцевого самоврядування У більшості населення виникають сумніви, що людина, котрій загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з повною конфіскацією усього майна дотримується чинного законодавства при управлінні містом. Саме тому громадськість просить Віктора Януковича провести у місті повну та неупереджену перевірку дотримання законності у діяльності міського голови.

Ініціатори звернення мають надію, що Президент України, як Гарант Конституції України вплине на нестабільну ситуацію, що складається в Ніжині, громада нарешті отримає остаточну відповідь на запитання «ЧИ ВИНЕН МЕР МІСТА У ОТРИМАННІ ХАБАРА?»

А допоки триває судова тяганина, сам підсудний мер М.В.Приходько розповідає широкому загалу що у кримінальній справі порушеній проти нього «всё решено» і збирається брати участь у виборах до Верховної Ради України восени 2012 року.

І все це при тому, що більшість громадян міста на сто відсотків переконані, що мер Приходько вимагав та отримав хабар.

Степан НЕЧВАЛЬ
м.Ніжин, Чернігівська область.



Теги:Михайло Приходько, Ніжин, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Уже зверталися депутати міськради до представника Президента в області - пана Хоменка. Результат той же. Не зрозуміло, де та "активна громадськість". Що це юридичною мовою?
avatar