реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ніжинець торгував зброєю

На Чернігівщині співробітники СБУ викрили торговця боєприпасами та вибухівкою

Співробітниками Управління СБ України в Чернігівській області припинено злочинну діяльність громадянина України, який налагодив незаконний обіг боєприпасів та вибухівки часів війни.

Встановлено, що 53-річний мешканець м. Ніжин займався незаконним зберіганням та збутом боєприпасів до стрілецької зброї й вибухової речовини (тротилу), знайдених під час незаконних розкопок на місці боїв часів Великої Вітчизняної війни.

1 жовтня, в рамках відкритого кримінального провадження, співробітники УСБУ та УМВСУ затримали зловмисника «на гарячому» під час спроби збуту 1 кг тротилу.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка було виявлено та вилучено протипіхотну міну часів Другої Світової війни, два пістолети та рушницю калібру 4.5мм, набої та 400-грамову тротилову шашку.

Вказану особу повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (збут бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Затриманого поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:торгівля зброєю, Ніжин, СБУ, міна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar