реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ніжинці пікетували міськвиконком

6 березня в Ніжині міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» спільно з освітянами, батьками учнів, працівниками шкіл та інших навчальних закладів міста та небайдужими ніжинцями провела пікетування міськвиконкому з вимогою не допустити закриття шкіл міста.

На центральну площу міста вийшли кілька сотень ніжинців, аби сказати своє рішуче “ні!” проектам рішень міської ради про ліквідацію загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №№ 2 та 4, а також про зниження статусу шкіл №№ 1, 8 та 14.

Зібрання відкрив викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, голова Ніжинської міської організації ВО “Свобода” Ігор Смаль. Свободівець повідомив присутнім про провокацію, до якої вдалася влада, аби залякати людей. «Вчора і сьогодні по всіх школах обдзвонили з міського відділу освіти й сказали: «У жодному разі не йдіть на мітинг – там “Свобода” буде валити пам’ятник Лєніну», – розповів націоналіст.

За словами свободівця, влада вдається до найбрудніших провокацій, аби лишень замовчати інформацію про закриття шкіл та пересварити між собою педагогічні колективи різних шкіл міста. «Вони створюють і поглиблюють взаємну недовіру людей одне до одного, взаємну ворожнечу і сварки, взаємне поборювання. І лише “Свобода” змогла розбити цей лід недовіри та конфліктів», – наголосив Ігор Смаль.

Представник школи №2 Олексій Сова повідомив присутнім, що по школах міста вже котрий рік поширюються чутки про те, що нібито школа некомплектна, нерентабельна тощо. “Це цинічна неправда: наповненість школи вища за середню по місту, тільки ні в кого не можна добитися навіть документу, довідки про цю укомплектованість. Школу щороку ремонтують власними силами батьки, вчителі за їхні ж – батьківські та спонсорські – кошти. Ми щороку прибираємо пришкільну територія, де ростуть десятки дерев, доглянутих нашими дітьми. Зрозуміло, чому хтось поклав око на нашу школу – відремонтована будівля і майже два гектари чудової землі у самому центрі міста, які влада хоче привласнити», – розповів учитель.

Член міського комітету ВО «Свобода» Віталій Нечеса, виступаючи перед громадою, наголосив: «Коли під час війни у Ніжин прийшли нацисти, то перше, що вони робили – закривали школи і лікарні. І коли зараз кажуть, що свободівці – нацисти, подумайте: хто закриває школи, а хто цьому протистоїть? Хто захищає майбутнє наших дітей, а хто його знищує? Яка політична сила інформує ніжинців про те, що у них відбирають школи, а хто цю інформацію приховує, і тишком-нишком хоче їх «прихватизувати»? Дайте собі чесну відповідь на це, і ви побачите, хто тут нацисти, хто тут гірший за окупантів, а хто – захищає українців». За словами свободівця, лише українські націоналісти здатні захистити українців –нині тільки вони захищають права українських вчителів, лікарів, робітників і підприємців.

Голова батьківського комітету школи №2 Олена Кушніренко зачитала присутнім спільну заяву батьків і вчительського колективу, у якій громада вимагала: припинити так звану “оптимізацію” шкіл; провести розслідування щодо використання коштів, передбачених державним та місцевими бюджетами на освіту; забезпечити неухильне дотримання конституційного права українських дітей на гідні умови навчання. Учасники зібрання одностайно підтримали оголошену заяву як ухвалу зібрання.

Світлини з акції: https://plus.google.com/u/0/photos/110993670625828839846/albums/5852512096735191665

Прес-служба Ніжинської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:Ніжин, свобода, закриття шкіл, міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Неправду каже свободівець. Під час німецької окупації у Ніжені були відкриті церкви, "Просвіта", засновано музичну школу, працював театр тощо. Так що порівняння некоректне. Щодо так званої оптимізації, то, зокрема, йдеться про перепрофілювання однієї зі шкіл, очевидно №1 чи №7, у міський ліцей. Щодо пам'ятника Леніну, то депутат-свободівець у міській раді ще минулого року вніс пропозицію про його знесення. Тому дивно, що вони тепер начебто від цього відмовляються. Абсурдом виглядає мітинг свободівців біля цього одіозного пам'ятника. Могли б зібратися і біля Управління освіти, ініціатора і виконавця реформ.
avatar