реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Німецький уряд допомагає переселенцям

Проект під назвою «Заходи з надання найнеобхіднішої допомоги в Україні внутрішньо переміщеним та постраждалим внаслідок конфлікту особам…» здійснюється за кошти Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Він передбачає надання допомоги за чотирма основними напрямками: забезпечення найнеобхіднішими продуктами харчування та засобами гігієни (128 тисяч наборів), надання первинної медичної допомоги, організація літнього відпочинку для 200 дітей внутрішніх переселенців, проведення навчань для 200 внутрішніх переселенців в галузі догляду за хворими та охорони здоров’я з метою покращення їхніх можливостей з працевлаштування.

Така допомога надається, передусім, внутрішнім переселенцям найуразливіших категорій: одинокі мами (батьки), багатодітні родини, непрацездатні інваліди з мінімальними пенсіями.

Вивчивши ситуацію в Україні, Уряд Німеччини вирішив продовжити цей гуманітарний проект у 2016-2018 роках. Головними його виконавцями визначено Союз Робітничих Самаритян Німеччини та Спілку Самаритян України (Київське Об’єднання).

Безпосередньою реалізацією проекту на Чернігівщині за сприяння облдержадміністрації займається Чернігівське об’єднання Міжнародної благодійної нерелігійної організації Спілка Самаритян.

Самаритянський (робочий) рух виник в Німеччині ще у 1888 році. В Україні Спілка Самаритян з’явилася 1991 року. А от чернігівський осередок зовсім молодий — заснований у серпні минулого року. На сьогодні він об’єднує 20 учасників.

Передбачену проектом допомогу ті, хто її потребує, одержують цими днями в приміщенні Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації (вул. Гетьмана Полуботка, 70). Це продуктові набори та засоби особистої гігієни.



Теги:Україна - Німеччина, російсько- українська війна, допомога переселенцям


Читайте також



Коментарі (0)
avatar