реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про що пише Президент Порошенко в провідній німецькій газеті?

"Війна на сході України вирує далі. Мирний процес спотикається через приховані наміри Путіна", - так починається стаття Президента України Петра Порошенка в провідній німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Тобто вже першим словом Президент для німецького читача визнає: в Україні ніяка не АТО, а - війна!

Порошенко зізнається у своїй наївності, до якої були і є схильні усі ліберали, що західні, що українські: " Ще зовсім кілька років тому я не повірив би, що Росія одного дня поверне свою насильницьку агресію проти дружнього сусіда, яким була колись Україна. Навіть після російського нападу на Грузію багато хто вірив у повернення Кремля до того післявоєнного порядку, який базується на правилах, а не на насильстві.

Тоді я був серед тих, хто так вважав, але моє нинішнє сприйняття сьогоднішньої Росії – інше: воно вмить змінилося, коли Кремль спочатку наказав анексувати Крим, а потім атакував військами схід моєї країни. Він вчинив маскарад «зелених чоловічків» на півострові та просочився до Донбасу, водночас стверджуючи: «Нас там нема».

Далі цитуємо: "Ми не повинні більше потрапити в пастку та втішатися порожніми обіцянками Росії. Вони такі ж отруйні, як її маніпуляції. За даними українських спецслужб, на Донбасі перебуває понад 700 російських танків, понад 1250 артилерийських систем, понад 1000 бронетранспортерів та понад 300 ракетних систем. Проросійські бойовики на Донбасі у буквальному сенсі мають більше танків та ракетних систем, ніж німецький Бундесвер".

Надзвичайно важливо, що слідство у справі MH17 встановило: сумнозвісний «Бук» потрапив до України через непідконтрольну ділянку українсько-російського кордону. Цей факт підтверджує вирішальне значення прикордонного контролю для всеосяжного врегулювання на Донбасі, на якому Україна наполягає вже тривалий час. Яка інша російська військова техніка може потрапити ще до України, якщо її не можуть виявити українська влада або міжнародні спостерігачі? Чи саме не для того Росія перешкоджає повному доступові місії спостерігачів ОБСЄ до нашого державного кордону та всього регіону Донбасу, аби зберегти свої канали інфільтрації бойової техніки та живої сили?"

Петро Порошенко закликає німецьких бюргерів: "Зважаючи на справжні наміри Росії, ми повинні врешті-решт припинити бути такими наївними, якими ми були у 2008-му та ще в 2014-2015 роках. Вона зовсім не бажає припиняти свою агресію, якщо ми разом її не зупинимо. Шахрайство та маніпуляції є ефективними лише тоді, коли нема солідарності та прозорливості. Тому нам потрібне і те, і інше, включаючи санкції, які діятимуть, допоки суверенітет та територіальна цілісність України не буде відновлено. Вони утримують Росію за столом переговорів та перешкоджають їй спричинити ще більшу втрату людських життів.

Всі ми повинні не шкодувати жодних зусиль у тому, аби знову й знову викривати маскарад Росії, де це тільки є можливим – хоч на Донбасі, хоч в Алеппо. Це саме те, чим ми все ще можемо намагатися змусити Росію поважати післявоєнний світовий устрій. Донбас може стати прикладом того, як ми припинимо вдавати, що не бачимо маскараду з російською агресією в Україні, аби таким чином запобігти тому, щоб він поширився на весь світ".

Така наївність дуже шкодить. Особливо, якщо це - наївність державних діячів. Бо вона оплачується кров'ю і смертями українців.



Теги:донбас, Україна - Німеччина, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar