реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Німці і українці дружать у Чернігові

Велика делегація з німецького міста Мемінгена - 60 осіб перебувала в Чернігові з нагоди Дня Європи. Місто- побратим представило сільський хор та військовий оркестр, яким чернігівці на Красній площі вигукували "Зер гут!".

Після урочистої зустрічі Чернігівського міського голови з офіційної делегацією міста Меммінгена керівники двох міст-побратимів провели прес-конференцію, під час якої розповіли про основні напрямки подальшої співпраці.

Виступаючи перед журналістами, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ще раз щиро подякував обербургомістру Іво Хольцингеру за його особисту участь у становленні і розвитку 25-річної дружби між нашими містами.

Він сказав про те, що особливо великий прогрес досягнуто у співпраці в галузі освіти, охорони здоров'я та культури. Зокрема, це і стажування чернігівських лікарів у Німеччині, і суттєва допомога у сфері медичного обслуговування чернігівців: 11 автомобілів швидкої допомоги, сучасна медична апаратура, оздоровлення чернігівських дітей.

Як повідомила прес- служба міської ради, значні успіхи має співпраця у сфері професійно-технічної освіти. Так, Меммінген надає можливість учням та викладачам профтехучилищ Чернігова 2 рази на рік отримувати досвід у навчально-виробничій сфері. Стали традиційними зустрічі й спільні проекти творчих колективів.

Втім, Владислав Атрошенко підкреслив, що дружні стосунки між містами – це перш за все дружні стосунки між людьми. За ці роки жителі Чернігова налагодили контакти як особисті, так і ділові, з жителями німецького міста-побратима.

Чернігівський міський голова висловив сподівання, що міста-побратими з урахуванням потреб сьогодення зможуть вивести партнерські стосунки на новий рівень, наситити їх новим змістом, зокрема, співробітництвом у сфері новітніх технологій.

«Нам необхідно перейняти найкращий досвід німців у ІТ-сфері з метою широкого використання новітніх технологій в економіці міста та у галузі місцевого самоврядування», - сказав міський голова. Він також відзначив, що Чернігів має презентувати свої інвестиційні можливості для зацікавлення бізнес-партнерів з Німеччини.

Іво Хольцингер повідомив, що німецька сторона радо прийняла запрошення відвідати Чернігів саме у ювілейний рік багаторічної співпраці та підкреслив, що він особисто приїхав до нашого міста втретє.

Відповідаючи на запитання журналістів, у чому секрет його 35-річного перебування на посаді очільника міста Меммінгена, Іво Хольцингер зазначив, що не може бути жодної справи у місті, про яку непотрібно було б піклуватися самому керівнику, а також, найважливіше для очільника міста – це безпосередній контакт з усіма його мешканцями.

Інше питання до бургомістра стосувалося того, що саме від зв’язків двох наших міст отримує Меммінген. Іво Хольцингер зауважив, що співпраця між нашими містами взаємокорисна, адже німці відкривають для себе новий світ, розширяють свої уявлення про нові можливості партнерських стосунків в інших країнах Європи.

Фото Віктора КОШМАЛА



Теги:Владислав Атрошенко, міста- побратими, день Європи, Мемінген


Читайте також



Коментарі (0)
avatar